Gå videre til innhold
Dronelevering kan spille nøkkelrolle i fremtiden

Blogginnlegg -

Dronelevering kan spille nøkkelrolle i fremtiden

I mer enn et halvt århundre har varebiler spilt en nøkkelrolle i distribusjonen av varer. I Fords fremtidsvisjon om den moderne storbyen kan varebilen få en ny og viktig rolle i samspill med droneteknologi.

Det er de siste par kilometerne i transportetappen Ford mener kan gjøres av droner. Det kan være opp til en leilighet i et høyhus eller andre steder som er utilgjengelige for varebilen.

- Vi ønsker å skape nye løsninger som sparer folk for tid, penger og frustrasjon. Vi vil gjøre byene enklere å komme seg rundt i, og bedre å leve i, sier toppsjef for utvikling og teknolog i Ford Motor Company, Ken Washington.

Les: Nytt verktøy for flåtestyring sparer bedriftskundene for penger

Nye løsninger på dagens transportutfordringer

Det innovative «Autolivery-konseptet» er utviklet av Fords egne ansatte. Målet er å løse transportutfordringene som ofte oppstår de siste par kilometerne av en leveranse. Se videoen nederst i saken som viser hele prosessen - fra du mangler en middagsingrediens via en rask bestilling - til levering med varebil og drone på terrassen.

Mindre kø og mer tid

Ny statistikk viser at bilsjåfører i Europas storbyer brukte opptil 90 timer i kø i løpet av 2016. «Autolivery»-konseptet sørger for at forbrukere ved hjelp av «smarte hjem-løsninger» kan redusere køer, og gi oss et lettere liv ved hjelp av innovative grep.

Spesielt de siste 15 meterne i en leveringsprosess, fra fortauskanten til døren, blir sett på som det mest utfordrende å automatisere. Med en stadig økende netthandel vil presset for å finne en løsning på denne utfordringen øke, tror Fords utviklingssjef.

- Selv om det vi vi ser i dag ikke er gjennomførbart akkurat nå, er «Autolivery» en indikasjon på forskning som kan gjøre livet bedre i en moderne og mer bærekraftig fremtidsby, sier Washington.

Les også: Ford utvikler selvkjørende varelevering

«The City of Tomorrow» er en visjon for å løse mobilitetsutfordringene i en moderne storby. Her skal både køer og luftforurensing bli borte. Teamet som jobber med Fords visjon inviterer jevnlig både ansatte, innovatører og entreprenører for å skape en arena for innovasjon for morgendagens byer. «Autolivery» ble utviklet av utviklere fra Ford i Shanghai.

Flåte med selvkjørende biler om fem år

- Det handler om å gjøre livet i byen enklere. Muligheten for å utnytte selvkjørende biler og elbilteknologi med droner for varelevering kan gjøre livet bedre for alle, sier en av utviklerne bak konseptet, Euishik Bang.

I løpet av 2021 er Fords mål å ha en hel flåte med selvkjørende biler som effektivt kan frakte folk rundt i byen. Deling av transport for å komme seg rundt har også Ford tro på at skal fortsette å vokse.

Emner

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no