Gå videre til innhold
Ford gir unge gratis kjøreopplæring

Blogginnlegg -

Ford gir unge gratis kjøreopplæring

Med kjørekurset Ford Driving Skills for Life, får nå norske ungdom mellom 18 og 24 år med førerkort en unik og gratis mulighet til å bli bedre og sikrere sjåfører.

Det hele skjer på Rudskogen Motorsenter 13. og 14 oktober 2017.

Opplæringsprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 14 år siden. I dag har mer enn en million unge sjåfører over hele verden gjennomført kurset som du nå kan melde deg på her: www.dsfl.no.

Rallycross-esset Andreas Bakkerud kommer også

Ford Motor Norge og forsikringsselskapet If er stolte over endelig å kunne presentere Ford Driving Skills for Life i Norge. Her får de unge sjåførene en lærerik og morsom halv dag på bane med opplæring av Fords egne profesjonelle instruktører, helt gratis.

Den første dagen kommer også rallycross-esset og ambassadør for kjøreprogrammet, Andreas Bakkerud. Noen heldige deltakere vil også kunne få en kjøreopplevelse på bane med han.

PÅMELDING: Les mer om programmet og meld deg på her

- Hos Ford har alltid sikkerhet vært det aller viktigste. Det vises blant annet ved at ingen andre bilmerker i dag har like mange 5-stjerners toppratinger i Euro NCAP som Ford. Vi er derfor veldig stolte av endelig å kunne presentere Ford Driving Skills For Life i Norge. Det er dessverre altfor mange unge sjåfører som omkommer fordi de mangler erfaring bak rattet. Målet er å lære deltagerne å bli bedre og sikrere sjåfører, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

  • I 2016 ble 20 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 86 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet. Det viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.
  • En ny gjennomgang fra If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at de under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn de over 25 år.

Blir utfordret på fart og prøver utstyr som simulerer rus

- Ford Driving Skills for Life er noe helt annet enn kjøreskolen, og jeg anbefaler alle å søke om en plass. De får garantert en kjempedag. Du blir utfordret på alt fra fart til distraksjon og får prøve utstyr som simulerer både narkotikabruk, promille og bakrus, sier rallycross-esset og ambassadør for det internasjonale opplæringsprogrammet, Andreas Bakkerud.

Eget Online Academy

Det tilbys også gratis web-opplæring for alle som ikke har mulighet til å delta på Rudskogen.

- Det er opprettet en egen hjemmeside, www.dsfl.no, hvor unge sjåfører kan gjennomføre programmet som et nettbasert Online Academy, sier administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge.

Målet med opplæringen

Under arrangementet på Rudskogen Motorsenter vil deltagerne sitter bak rattet med en profesjonell instruktør ved siden av seg. Målet med opplæringsprogrammet er å utvikle sine ferdigheter innen 4 viktige områder: gjenkjenning av farer, kjøring av bilen og vurdering av avstand og hastighet.

Emner

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no