Gå videre til innhold
Ford utvikler selvkjørende varelevering

Blogginnlegg -

Ford utvikler selvkjørende varelevering

I samarbeid med 70 bedrifter og logistikkselskapet Postmates har Ford startet et pilotprosjekt i Miami for å se hvordan kunder og forretninger effektivt og sømløst kan transportere varer mellom seg med en selvkjørende varebil.

Bilen er en spesialbygd Ford Transit Connect med tre avlåste rom. Fra en berøringsskjerm legger ansatte i butikken eller restauranten inn en adgangskode som åpner det ene rommet.

Les mer om Ford Transit Connect og bygg din egen bil her

Deretter kan bilen fylles opp med sushi, taco eller varer fra den lokale jernvarehandelen. Bilen kan så plukke opp mat og varer på ytterligere to stopp før den leverer varene til inntil tre kunder.

Kommer med selvkjørende bil i 2021

Når bilen er fremme får kunden en tekstmelding med en kode som gjør at de kan åpne «sitt» rom.

- Dette er vårt første selvkjørende kjøretøy som tester brukeropplevelsen med berøringsskjermen, de låste avlukkene og tale og lys for å gjøre møte mellom den selvkjørende bilen og kundene best mulig. Prosjektet skal gi innspill til Fords første serieproduserte selvkjørende biler som kommer i 2021, sier Alexandra Ford English i Ford Autonomous Vehicle Business Team.

Les også: Dronelevering kan spille en nøkkelrolle i fremtiden

Også bruk av lys og lyd for å kommunisere bedre med kunden blir testet ut i pilotprosjektet

I pilotforsøket i Miami er det faktisk en sjåfør som kjører bilen, men er ikke synlig bak speilglassrutene.

Uten ratt, bremser og gasspedal

Målet med Miami-forsøket er å gjøre kjøpet mest mulig sømløs og effektiv, både for dem som legger varene inn i bilen og for kundene som mottar dem.

Les mer om prosjektet i denne bloggen

Fords første selvkjørende bil skal produseres i et høyt volum og settes inn i kommersiell drift, enten som en selvkjørende drosje eller i et bildelingskonsept. Bilen kommer uten ratt, bremser og gasspedal.

Emner

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no