Følg Ford Motor Norge AS

Den nye crossoveren Focus Active - som skapt for Norge

Blogginnlegg   •   jul 08, 2019 14:21 CEST

Økt bakkeklaring på tre centimeter, røffere styling og det aller siste av førerassistanseteknologier gjør crossoveren Focus Active som skapt for Norge.

- Nye Focus Active crossover er en veldig spennende modell for det norske markedet. Den bygger på nye Focus som har fått mye ros etter lanseringen i Norge. Focus Active har i tillegg fått en del unike egenskaper som økt bakkeklaring, røffere styling både utvendig og i interiøret, og tilpassede kjøremoduser som hjelper deg frem på varierende underlag. Prisen er også meget attraktiv på den SUV-inspirerte Focus Active, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard.

Nye Ford Focus er utviklet fra bunnen av for nok engang å sette standarden. Den er skapt for å være den mest kjøreglade, sikre og praktiske familiebilen i klassen.

Bygg din egen Focus Active og be om prøvekjøring her

Pris fra 315 200 kroner for en meget godt utstyrt bil

For en pris fra 315 200 kroner får du nå en meget godt utstyrt Focus Active med den prisbelønte 1-liters EcoBoost-bensinmotoren med 125 HK, manuelt gir og svært mye standardutstyr som inkluderer:

 • Unikt utvendig design
 • Unike 17’’ alufelger
 • 8" Touchskjerm med navigasjon
 • SYNC 3 med norsk stemmestyring og nødhjelpsassistanse
 • Parkeringssensorer foran og bak
 • 5 valgbare kjøremoduser
 • FordPass Connect (modem med 4G internett-tilgang)
 • Nøkkelfritt system
 • Cruisekontroll med hastighetsbegrenser
 • 30 mm høyere bakkeklaring
 • Sportsseter med Active logo
 • Takrails


Større bagasjerom enn storebror Mondeo!

Crossoveren kommer også som en meget romslig stasjonsvogn. Bagasjerommet i nye Focus stasjonsvogn har nemlig vokst hele 118 liter sammenlignet med dagens Focus. Med 608 liter er bagasjerommet nå større enn storebror Mondeo, og blant de største i segmentet.

Nye Focus Active stasjonsvogn koster fra 329 300 kroner. Nye Focus Active har også en unikt tilpasset elektronisk servostyring, fjæring og dempere som gjør at den leverer en meget god kjøreopplevelse også under litt røffere forhold.

Les: 5 grunner til at nye Ford Focus setter en ny standard i klassen

Fem kjøremoduser for best mulig kjøreopplevelse

Med den nye og tøffe crossoveren får du også tilgang på 5 kjøremoduser som skal gjøre kjøreturen best mulig. Velg mellom Normal, Eco, Sport, Glatt eller ujevnt underlag, så tilpasses bilens gassrespons, styring, ESC og traction-kontroll for å gi deg det optimale utgangspunktet for kjøreturen.


Lanserer nye motorkombinasjoner for Focus

Sammen med introduksjonen av nye Ford Focus Active ble det i november lansert to nye motorkombinasjoner til nye Focus. Nå kommer 2.0-liters TDCi med 150 HK med mulighet for både automat og manuelt gir.

Også en 1.5-liters Ecoboost-bensinmotor med 182 HK vil komme med en 8-trinns automatgirkasse. Nye Focus Active kan også fås med automatgir i kombinasjon med 1.0-liters EcoBoost-bensinmotor med 125 HK eller en 1.5-liters TDCi EcoBlue dieselmotor.

Les også: Fornyet familiefavoritt - Nye Ford Mondeo hybrid stasjonsvogn

Tryggere biltur med Ford Co-Pilot 360 førerassistanseteknologier

Nye Ford Focus fikk som en av de aller første personbilene toppscore i det nye og nå langt strengere Euro NCAP kollisjonstestprogrammet. Den har også fått rosende omtale av Euro NCAP for bilens omfattende og avanserte spekter av førerassistanseteknologier.

Styr bilen fra mobilen

Nye Ford Focus Active kommer også med FordPass Connect modem som standard. I kombinasjon med appen FordPass får du blant annet tilgang til informasjon om bilen på telefonen din, du kan låse bilen opp og igjen uten å være i nærheten, få løpende oversikt over trafikk og hvor det er køer, og informasjon om parkeringsplasser og bensinstasjoner med priser. I 2019 vil du med FordPass Connect også kunne koble inntil 10 enheter til ditt eget Wi-Fi hotspot i bilen.