Følg Ford Motor Norge AS

Ford gjentar suksessen: Tilbyr gratis kjørekurs for unge sjåfører

Blogginnlegg   •   okt 10, 2018 13:32 CEST

For andre år på rad inviterer Ford Motor Norge ungdommer mellom 18 og 24 år med førerkort til det unike og gratis kjørekurset Ford Driving Skills For Life på Rudskogen Motorsenter.

Den kjente bilentusiasten og tidligere TV-programlederen Jan Erik Larssen vil sammen med erfarne instruktører fra Ford og Rudskogen Motorsenter lose de unge sjåførene gjennom Ford Driving Skills For Life som blir avholdt den 20. og 21. oktober.

- Jeg gleder meg! Dette blir både morsomt og lærerikt. Nå må de unge selv, men også foreldre, besteforeldre og andre som kjenner unge sjåfører mellom 18 og 24 år sørge for at deres ungdommer får plass på kurset. De kommer ikke til å angre, garanterer Larssen.

Les mer om Ford Driving Skills For Life her

89 unge drept eller alvorlig skadet i trafikken i fjor

I 2017 ble 11 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 78 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

Sammen med forsikringsselskapet If og Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) ønsker Ford Motor Norge å sette fokus på ungdom og trafikksikkerhet med kjøreopplæringsprogrammet.

- Sammen skal vi sette fokus på ungdom og trafikksikkerhet, og vi håper Ford Driving Skills For Life kan bidra til å redusere antall døde og skadde i trafikken, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Mer enn en million unge sjåfører har gjennomført Ford Driving Skills For Life

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 15 år siden. Målet var å bidra til å redusere de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken. I dag har mer enn en million unge sjåfører i 41 land gjennomført Ford Driving Skills for Life enten på arrangementer, eller via den web-baserte løsningen.

- Ulike former for uoppmerksomhet utgjør en stor risiko i trafikken. I følge tall fra Statens Vegvesen skyldes hver tredje dødsulykke uoppmerksomhet, og tendensen er økende. Dette er noe ATL ønsker å være med på å rette fokuset mot, sier Jan Harry Svendsen i ATL.

I fjor gjennomførte mer enn 300 ungdommer i Norge kjøreopplæringsprogrammet, som har gått sin seiersgang verden rundt.

- Her blir de unge sjåførene utfordret på alt fra fart, nedbremsing og avstandsbedømmelse til hvor distraherende det faktisk er å bruke mobiltelefonen når du kjører. Sammen med Fords erfarne instruktører får de kyndig veiledning og praktiske råd for bedre å kunne håndtere bilen, sier Fords administrerende direktør.

Meld deg på Fords gratis kjørekurs her


Ny banebrytende VR-opplevelse

Ford har også utviklet den nye banebrytende VR-opplevelsen «WheelSwap». Her får de unge førerne oppleve hvordan lite hensynsfull adferd på veien oppleves fra den andres perspektiv.

Med «WheelSwap» får bilisten selv oppleve hvor skremmende det oppleves fra sykkelsetet når bilistene legger seg inn for tett foran sykkelen eller åpner bildøren uten å sjekke om det er syklister på vei. Er du syklist kan du også oppleve hvordan det er å være bilist når syklister kjører på rødt lys, kjører ned enveiskjørte gater eller foretar uventede retningsforandringer.

En studie av 1200 personer i fem europeiske land som har prøvd «WheelSwap» viser at hele 91 % ønsket å endre sin adferd i trafikken. Hele 70 % av de spurte oppga også at de fikk større empati med de som benyttet et annet transportmiddel.


Gratis lunsj, lånebil og billigere forsikring

På kjørekurset som gjennomføres fra 09.00-13 og 13-17 lørdag 20. oktober og søndag 21. oktober vil det også bli servert gratis lunsj. Mangler du transport til Rudskogen så kontakt din nærmeste Ford-forhandler, så vil de så langt det er mulig være behjelpelige med transport eller lån av demobil dersom dere er fire eller flere som reiser sammen.

Ford Motor Norge vil også, i samarbeid med If, tilby alle som gjennomfører Ford Driving Skills for Life 60% startbonus på Ford Forsikring.

Gjennomfør Ford Driving Skills For Life på nett

For dem som ikke har anledning til å delta på Rudskogen er det opprettet en egen hjemmeside hvor deler av opplæringsprogrammet kan gjennomføres som et nettbasert Online Academy www.dsfl.no. Påmeldingen til arrangementet skjer også her.