Gå videre til innhold
Ford lanserer S-MAX og Galaxy hybrid

Blogginnlegg -

Ford lanserer S-MAX og Galaxy hybrid

Tidlig i 2021 kommer den nye 7-seters familiefavoritten Ford S-MAX, sammen med storebror Ford Galaxy som hybrid.

– Vi er svært fornøyde med snart å kunne tilby begge de populære familiebilene Ford S-MAX og Ford Galaxy som hybridversjoner. De vil bli et godt alternativ til Fords EcoBlue dieselmotor, uten at det går på bekostning av verken innvendig plass, komfort eller fleksibilitet og i løpet av 2020 skal Ford totalt introdusere hele 14 nye elektrifiserte modeller i Europa, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Les mer om den romslige 7-seters familebilen Ford S-MAX her

Nye Ford S-MAX hybrid og Galaxy hybrid deler den samme hybrid-teknologien som er i nye Ford Kuga hybrid. De vannavkjølte litium-ion-batteriene monteres i en kollisjonssikker og vanntett konstruksjon i bunnen av bilen. Dette bidrar til at plassen innvendig blir utnyttet mest mulig effektivt.

7-seterne med hybrid-drivlinje er mer drivstoffeffektive og like romslige

Når S-MAX og Galaxy blir introdusert som hybrid-versjoner tidlig i 2021 er den elektrifiserte drivlinjen i dette segmentet unikt.

Drivlinjen i de nye bilmodellene består av en 2,5-liters Atkinson bensinmotor, en elektrisk motor, generator og et litium-ion-batteri.

Både Ford S-MAX hybrid og Galaxy hybrid vil komme med 7 seter som standard og vil ha den samme svært romslige plassen – som de konvensjonelle versjonene. Bagasjevolumet blir på opptil 2200 liter på S-MAX - akkurat som den har i dag og Galaxy hybrid får også det samme bagasjevolumet som i dag på opptil 2339 liter.

Famiiebil: Her er 7 gode grunner til å velge Ford S-MAX

Raskere og bedre ytelse enn med diesel

Begge modellene skal kunne levere 200 HK og et maksimalt dreiemoment på 210 Nm. Både akselerasjon fra start og i fart skal være raskere enn med Ford EcoBlue dieselmotor og vil kunne trekke 1500 kilo med tilhenger.

Begge modellene skal kunne kjøres både helelektrisk og i kombinasjon med bensinmotoren – for best mulig kjøreegenskaper. Målt etter den nye og strengere WLTP-målemetoden vil CO2-utslippet være på 140 g/km og ha et kraftig redusert NOx-utslipp.

Mange teknologier sørger for optimal drivstoffeffektivitet

  • Bremseteknologi som regenererer opptil 90 % av bremseenergien og som brukes til å lade batteriet.
  • Fords smarte system som viser deg hvordan du kjører, og lærer deg hvordan du kan gjøre dette mest mulig energieffektivt.
  • Elektrisk styring, klimaanlegg og elektrisk kjøling av motoren

Svært populære familiebiler

De store og romslige familiebilene Ford S-MAX og Ford Galaxy har vært en stor suksess. Bare den siste generasjonen, som ble introdusert i 2015, har solgt henholdsvis 125 000 og 69 000 i Europa. Salget av S-MAX hadde en rekordvekst på hele 9 % i Europa fra januar til november i 2019, sammenlignet med samme periode året før.

Pressekontakt

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no