Følg Ford Motor Norge AS

Ford med dobbeltseier da årets beste nyttekjøretøy ble kåret

Blogginnlegg   •   des 03, 2019 16:16 CET

Ford gjorde rent bord da årets priser for lette nyttekjøretøy i 2020 ble delt ut. Mens elektrifiserte Ford Transit Custom Hybrid line-up ble kåret til International Van of the Year (IVOTY) 2020, vant Ford Ranger prisen som beste pickup, International Pickup Award 2020 (IPUA).

Med det ble Ford den første bilprodusenten som har vunnet disse to ettertraktede prisene samme år ved to anledninger. Første gangen det skjedde var i 2013.

- Denne dobbeltseieren viser hvorfor Ford fortsatt vil være bestselgeren i det europeiske nyttekjøretøymarkedet. Både de elektrifiserte Transit Custom-modellene og nye Ranger leverer langt lavere driftskostnader og er bedre for miljøet. Samtidig har vi ikke latt dette gå på bekostning av nyttelast, plass og andre praktiske løsninger, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Les mer om Fords prisvinnende nyttekjøretøy her

Ford har nå vunnet i alt 6 IVOTY-titler.

Ford er Europas mest solgte nyttekjøretøymerke så langt i år og styrket i fjor sin posisjon som Norges nest største nyttekjøretøymerke. Denne posisjonen har de fremdeles, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

- Vi gratulerer Ford med dobbeltseieren. Det er en stor bragd og prisene er velfortjent. Med sin satsing på elektrifisering har Fords ingeniører utviklet drivlinjer som er bærekraftige og som kan tas i bruk av kunder både i og utenfor byene, sa styreformann i International Van of The Year-juryen, Jarlath Sweeney i forbindelse med prisutdelingen.

Nye Transit Custom ladbar hybrid snart i Norge

Nye Ford Transit Custom ladbar hybrid ankommer Norge om kort tid.

Den helelektriske rekkevidden er i henhold til den nye og strengere WLTP-målemetoden opptil 43 km ved kombinert kjøring (48 km ved bykjøring). Transit Custom ladbar hybrid er en forhjulsdreven bil som drives helelektrisk av en 92,9 kW elektrisk motor og en 13,6 kWh lithium-ion batteripakke.

- Dette er en uslåelig kombinasjon for de mange bedriftene som ønsker å få en mer miljøvennlig nyttekjøretøyflåte, men som fremdeles trenger nyttelast, rekkevidde og plass som i de største 1-tonns varebilene, sier Berg.

Les: Nye Transit Custom ladbar hybrid - banebrytende teknologi - en mer effektiv arbeidshverdag

Nye Ranger tilbyr en uslåelig kombinasjon i pickupsegmentet

Nye Ford Ranger pickup ble lansert i sommer. Den kommer med en avansert 2-liters EcoBlue dieselmotor med opptil 9 % lavere dieselforbruk når den kombineres med en ny og avansert 10-trinns automatgirkasse.

- Den har en uslåelig kombinasjon av hengerkraft, drivstoffeffektivitet og smarte førerassistanseteknologier. Med den nye 2-liters EcoBlue dieselmotoren får du kjøreopplevelse som i en personbil. Med FordPass Connect-modem i bilen åpner det seg også en rekke nye og spennende muligheter, enten du bruker den som arbeidsbil eller på fritiden, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Les også: Derfor er Ford Ranger kåret til Europas beste pickup