Følg Ford Motor Norge AS

Lennart (97) kjøpte seg ny Ford Mustang med 421 HK!

Blogginnlegg   •   apr 27, 2017 13:08 CEST

- Jeg heter Lennart Ribring. Jeg er 97 år gammel og kjører en 5-liters V8 Ford Mustang og er veldig fornøyd. Slik starter historien om den spreke svensken som har spredd seg over hele Europa.

Fords Model T var bare 12 år gammel da Lennart fra Stockholm ble født i 1919.

Den Mustang-frelste 97-åringen har hatt denne sterke kjærligheten til det amerikanske ikonet siden de første Mustangene ankom Sverige midt på 60-tallet.

Les alt om den nyeste Ford Mustang og bygg din egen favorittbil her

- Jeg falt for Mustangen med en gang den kom. Siden den gang har jeg egentlig aldri tenkt på noen annen bil, sier Ribring.

Mange har latt seg imponere over Ribrings bilkjøp. Historien har nemlig spredd seg i rekordfart på sosiale medier over hele Europa.

Lennart har nemlig kjøpt verdens mest solgte sportsbil i år med en 5-liters muskuløs V8-motor med hele 421 hestekrefter og 524 Newtonmeter.

Vil ha litt moro og fart

Denne kommer komplett med den karakteristiske dype og buldrende lyden som har kjennetegnet Mustang i mer enn 50 år.

- Jeg har kanskje ikke så mye igjen av livet mitt. Derfor vil jeg forsøke å utnytte de mulighetene jeg har til å kjøre litt fort og ha litt moro i livet. Jeg ville ha en Mustang - ferdig snakket, sier 97-åringen.

Les også: Derfor har Evald fra Odda sin supertaxi blitt verdenskjent

Han sier at han kjente seg som en konge på veien bak rattet i den rå sportsbilen.

- Alderen til tross ser han godt, har en bra reaksjonsevne og har selvsagt en rutine som sjåfør som ikke veldig mange på hans alder har, sier sønnen hans, Mikael Ribring.

- Lær dere bilen skikkelig før dere kjører

Lennart jobber enda deltid som revisor og ønsker å dele følgende visdomsord.

- Jeg vil oppfordre unge sjåfører til å lære seg bilen sin skikkelig før de starter å kjøre den. Du må alltid tenke på sikkerhet først.

Den nye Ford Mustangen er den første modellen som er lagt ut for salg i Europa siden den første modellen ble lansert i USA i 1964.