Gå videre til innhold
Nye Ford Explorer ladbar hybrid: En 7-seters super-SUV

Blogginnlegg -

Nye Ford Explorer ladbar hybrid: En 7-seters super-SUV

Nå er prisene på den store og svært godt utstyrte 7-seters SUV-en Ford Explorer ladbar hybrid klare. Tidlig neste år er USAs mest solgte SUV klar for Norge, og salget åpner allerede nå.

- Nye Ford Explorer ladbar hybrid er den mest allsidige SUV-en vi noen gang har tilbudt våre kunder. Her er det god plass til syv personer, den kan trekke 2500 kilo og kjøre over 40 km på ren elektrisitet. Prisen starter på 831 800 kroner*, og da med omtrent alt utstyr inkludert! Du trenger egentlig bare å velge farge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Bygg og bestill din nye Ford Explorer ladbar hybrid her

457 HK og 825 Nm

Under panseret er Fords 3.0-liters EcoBoost-motor, som sammen med en 100 HK elektrisk motor gir en totaleffekt på hele 457 HK og 825 Nm. Nye Explorer vil også utstyres med Fords avanserte 10-trinns automatgirkasse.

Den nye 7-seters ladbare hybrid-SUVen vil ha et estimert drivstofforbruk på 0,31 l/mil og et CO2-utslipp på 71 g/km. Elektrisk rekkevidde er estimert til 42 km, målt etter den nye og strengere WLTP-målemetoden.

Plass og komfort i kupeen

Den mer enn fem meter lange, to meter brede og nesten to meter høye SUV-en har svært god plass til syv passasjerer. I kupeen er det også rikelig med oppbevaringsrom i tillegg til hele 12 koppholdere.

Forsetene leveres med både varme, kjøling og 10-veis elektrisk justering. Setene i andre rad er også utstyrt med varme.

Man kan enkelt lade kompatible mobiltelefoner trådløst, og nyte musikk fra et premium B&O lydsystem på turen.

Elektrisk nedfelling av andre og tredje seterad er også standard, og gir enkelt tilgang til et svært romslig bagasjerom på opptil 2274 liter.

Les også: Nye Ford Kuga ladbar hybrid: Lang rekkevidde og enda mer plass!

Sportslig ST-Line eller luksuriøs Platinum - med «alt» utstyr som standard

Nye Ford Explorer ladbar hybrid tilbys i to svært godt utstyrte varianter, begge selvfølgelig med Fords avanserte firehjulstrekksystem:

  • Den Ford Performance-inspirerte Explorer ST-Line koster fra 831 800 kroner*
  • For den luksuriøse Explorer Platinum vil prisen være fra 871 800 kroner*

På listen over standardutstyr finner man blant annet 20’’ aluminiumsfelger, LED hovedlys, 12,3’’ heldigitalt instrumentpanel, panoramatak, skinnseter, handsfree bakluke og premium lydanlegg fra B&O – og mye mer.

Platinum vil i tillegg ha blant annet multikonturseter og en 10,1’’ vertikal touchskjerm.

Historisk: Her gjennomføres verdens største Mustang-parade

Syv kjøremoduser

Nye Explorer har hele syv kjøremoduser som tilpasser bilens kjøreegenskaper etter kjøreforholdene. Velg mellom «Normal», «Sport», «Ujevnt underlag», «Glatt», «Tauemodus», «Eco», «Dyp snø/Sand». Bilens heldigitale instrumentpanel endrer også visning for de forskjellige kjøremodusene.


Avanserte førerassistanseteknologier

Nye Ford Explorer kommer også med en rekke avanserte førerassistanseteknologier – og alle er standard!:

  • Adaptiv cruisekontroll med køassistent og filsentrering.
  • Automatisk parkeringsassistent
  • Blindsoneovervåking med varsling for kryssende trafikk
  • Front- og ryggekamera med et innebygget linserensesystem
  • Antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse.
  • Hjelp til unnamanøvrering dersom et kjøretøy foran står stille eller beveger seg svært sakte
  • Automatisk nedbremsing etter ulykke som reduserer risikoen for påfølgende skader

- Med sin massive karisma, sin enestående tilstedeværelse på veien og med alt utstyr som standard, er det egentlig bare valg av farge og variant kunden trenger å tenke på. Vi garanterer at de får en helt unik SUV med kjøreglede, plass og krefter i massevis, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

*I forbindelse med overgangen til 2020 og nytt grunnlag for avgiftsberegning (WLTP) vil avgiftene og dermed prisene endres. Nye avgifter, basert på ny avgiftsstruktur, vil beregnes så snart disse er vedtatt av Stortinget.

Pressekontakt

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no