Følg Ford Motor Norge AS

Nye Ford Transit Connect – Det smarte førstevalget

Blogginnlegg   •   sep 17, 2018 13:37 CEST

Med redusert drivstofforbruk, ny automatgirkasse og en rekke avanserte førerassistanseteknologier er nye Ford Transit Connect det perfekte valget om du trenger en mellomstor varebil.

I høst lanserer Ford den siste generasjonen av en av Norges aller mest populære varebiler. Med det har Europas største nyttekjøretøyprodusent gjort en total fornyelse av hele sin produktportefølje.

- Nye Transit Connect er på mange måter fremtidens nyttekjøretøy i ett-tonns segmentet. Her er det personbilkomfort i kupeen, du kan fjernstyre en rekke funksjoner fra mobiltelefonen din og har kjøreassistanseteknologier som tilhengerstabilisator, nødbremsassistent og fotgjengervarsling. Dessuten kommer den med helt nye motorer som gjør den enda billigere i drift, sier en tydelig fornøyd salgsansvarlig for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Les mer om og bygg din egen Ford Transit Connect her

Ekstremt drivstoffeffektive motorer

På motorsiden kan du velge mellom den helt nye 1.5-liters Ford EcoBlue-dieselmotoren eller en avansert 100 HK-versjon av den prisbelønte 1-liters EcoBoost-bensinmotoren.

Med 100 HK-varianten av den ekstremt drivstoffeffektive dieselmotoren, som allerede oppfyller de nyeste miljøkravene i Euro 6.2, viser beregninger at du bruker 12 % mindre drivstoff enn med forgjengeren. Den har et oppgitt forbruk på 0,47 l/mil.

Storkunde: Derfor er Ford Transit Custom det beste kjøpet i klassen

Med EcoBoost-motoren blir et allerede lavt forbruk redusert med ytterligere 5 %, til 0,64l/mil - blant annet fordi motoren er utrustet med sylinderkutt.

Dieselmotoren kan fås med 75 HK, 100 HK og 120 HK, hvorav de to siste kan leveres med Fords nye 8-trinns automatgirkasse. En oppgradert 6-trinns manuell girkasse kan fås i kombinasjon med både diesel- og bensinmotoren.

Les: 8 smarte løsninger som gjør Fords varebiler til et ekstra bra valg

Nye Ford Transit Connect har også avanserte førerassistanseteknologier som ytterligere bidrar til å redusere drivstofforbruket. Både et eget ECO-modus, som påvirker motorkraften - og et system som analyserer førerens kjørestil og gir tilbakemeldinger for mer økonomisk kjøring - fås med nyttekjøretøyfavoritten.

Fremtidens rullende kontor

Nye Ford Transit Connect har også fått en rekke funksjoner for å fungere enda bedre som et rullende kontor. Ved hjelp av Fords nye SYNC3 infotainmentsystem kan du styre alt fra mobiltelefonen til musikk og navigasjon via en 6 tommers høyoppløselig berøringsskjerm eller ved hjelp av norske talekommandoer. Her er det også flere smarte oppbevaringsrom, også trådløs ladeplate for mobiltelefon. Med Ford Pass Connect og Live Traffic kan du holde deg løpende oppdatert på trafikksituasjonen.

Nye Ford Transit Connect kommer også med et eget Wifi-hotspot som gjør at bilen er koblet opp mot internett. Inntil 10 enheter kan kobles til bilens eget nettverk. Med FordPass Connect-modemet får du også muligheten til å fjernstyre en rekke egenskaper i bilen fra mobiltelefonen. Du kan for eksempel låse bilen, finne ut på et kart hvor du har parkert eller sjekke dekktrykk og drivstoffnivå.

Tryggere og enklere arbeidshverdag med moderne teknologi

Nye Ford Transit Connect kommer med det siste innen førerassistanseteknologier som vil gjøre arbeidsdagen både tryggere og enklere. Her får du systemer som aktiv brems – som bremser automatisk for å unngå sammenstøt i opptil 80 km/t. Førerkollisjonsassistanse med fotgjenger- og syklistvarsling overvåker området rundt bilen og advarer deg om potensielle sammenstøt. Den kan også fås med adaptiv cruisekontroll og en intelligent hastighetsassistent med trafikkskiltgjenkjenning. Sistnevnte hjelper deg til å holde fartsgrensen.

Nye Ford Transit Connect kommer også med en sidevindsstabilisator som hjelper deg med å holde bilen i kjørebanen ved sterk vind. Også en egen automatisk parkeringsassistent kan hjelpe deg med lukeparkering eller å rygge inn i vinkelrette parkeringsplasser.

Som den utgående modellen kan også nye Ford Transit Connect fås både i en kort og en lang variant. Den har et lastevolum på opptil 3,6 kubikkmeter (VDA). I den lengste varianten er lasteromslengden hele 3,4 meter, og arealet er stort nok til å romme to europaller!

Nye Transit Connect kan fås med tre utstyrsnivåer: Ambiente, Trend og Sport.