Gå videre til innhold
Nytt verktøy for flåtestyring sparer bedriftskundene for penger

Blogginnlegg -

Nytt verktøy for flåtestyring sparer bedriftskundene for penger

Med to nye nettbaserte løsninger tilbyr Ford bedriftskundene sine verktøy for effektiv flåtestyring, enten de kjører nye eller eldre Ford-modeller.

- Når våre kjøretøy er «online» hele tiden, åpner dette for en rekke nye og nettbaserte tjenester som skal hjelpe kundene våre med å få mest mulig effektiv bruk av bilene sine, holde driftskostnadene nede og samtidig ha full oversikt, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Se hele Fords store utvalg av nyttekjøretøy her

De to første styringsverktøyene Ford har utviklet for sine flåtekunder er flåtestyringsløsningene Ford Telematics og Ford Data Services:

  • Ford Telematics gir operatørene full oversikt over alle Ford-kjøretøy som er «online» i en egen applikasjon. Ved å bruke informasjonen innhentet fra hvert kjøretøy får de i et lettfattelig web-brukergrensesnitt oversikt over alle sine biler. Operatørene kan også foreta justeringer i sanntid for å bedre effektiviteten og sikkerheten til den enkelte sjåfør.
  • Ford Data Services er en løsning som gir flåtekunder som bruker biladministrasjonsselskapers tilgang til såkalt OEM-kjøretøydata. Med denne kan flåtekunder som ønsker å samarbeide med tredjeparts serviceleverandører eller egne løsninger innenfor samme virksomhet, fortsette med det. Kjøretøydataene blir levert direkte fra kjøretøyet via en lagringssky til kundens interne IT-system eller et biladministrasjonsselskap.

Les: Slik spesialtilpasses Fords nyttekjøretøy til ditt behov

Flåtestyring fungerer også sammen med eldre Ford-modeller

Ford har allerede annonsert at de innen 2020 skal tilby «online»-løsninger til alle sine kjøretøy i Europa. Begge de nye og innovative flåtestyringsløsningene kan brukes med de siste modellene av Fords personbiler og nyttekjøretøy. Det fungerer også sammen med alle Ford-modeller om ikke er eldre enn 2012. Dette løses med å benytte en egen Ford-utviklet såkalt PID-enhet som kobles inn i bilen.

Prøvekjørt: Så bra er den nye ladbare hybriden Ford Transit Custom

Flere flåtestyringsverktøy planlegges

Flåtestyringsverktøyene er bare de to første fra Ford. De bygger på Fords eget økosystem for oppkoblede kjøretøy. Begge produktnyhetene er utviklet ved å hente innsikt og erfaring fra mange store flåtekunder innenfor en rekke bransjer, i kombinasjon med Fords ekspertise og kjøretøydata.

Fordi Ford har utviklet kjøretøyene, teknologien, datasystemene og arkitekturen kan flåtekunder nå få tilgang til det nyeste av ekspertise så fort de trenger det, og oppdateringer i det øyeblikket det er tilgjengelig.

Emner

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no