Følg Ford Motor Norge AS

Se Jan Erik Larssen kjøre «verstingen» - nye Ford Fiesta ST

Blogginnlegg   •   jun 05, 2018 14:11 CEST

Denne bilen er hysterisk morsom å kjøre! Det er den kjente TV-programlederen og bilentusiasten Jan Erik Larssens dom etter noen timer bak rattet på den 200 HK sterke nye Ford Fiesta ST.

- Den har altså en respons i både styring og motor som er helt vill, sier Larssen entusiastisk om Fords nye lille råtass.

Med kunnskap hentet fra utviklingen av sportsbilene Focus RS og Ford GT setter den lille råtassen Ford Fiesta ST en helt ny standard for kjøreglede i sitt segment.

Nye Fiesta ST har en rekke nye teknologier som gjør den ekstra morsom å kjøre, enten det er til og fra jobb eller på lukket bane. 0-100 km/t gjør minstemann i Ford Performance-familien unna på 6,5 sekunder, og speedometernålen stopper først på 232 km/t.

Les: Her er alt du trenger å vite om nye Ford Fiesta ST

Ulike kjøremodus og utrolig grom lyd

Nye Ford Fiesta ST får også for første gang ulike kjøremoduser – Normal, Sport og Bane – noe som igjen påvirker bilens motor, styring og stabilitetskontroll. Bilens karakter kan med et knappetrykk endre seg fra en lettkjørt pendlerbil til en sprek banebil.

De ulike kjøremodusene påvirker også bilens lyd for å gi deg en enda mer komplett kjøreopplevelse. Dette skjer ved hjelp av en elektronisk lydforbedringsteknologi og en aktiv ventil som er koblet opp mot bilens eksosanlegg.

Video: Se Ford Fiesta bli kjørt av proff rallysjåfør 400 meter under bakken

- Det er utrolig grom lyd i den bilen her, og grom lyd er viktig for den rette kjøreopplevelsen, sier Larssen.

Se hvordan prøvekjøringen gikk her: