Gå videre til innhold
Stor guide: Finn den beste familiebilen for ditt behov

Blogginnlegg -

Stor guide: Finn den beste familiebilen for ditt behov

Flerbruksbil, stasjonsvogn eller SUV? Dette er gjerne bilvariantene det står mellom når barnefamilien skal kjøpe bil. Her er ekspertenes beste råd for å finne din familiebil.

- Den ultimate familiebilen finnes kanskje ikke? Eller gjør den det? Det er det viktig at familien definerer hva som er viktigst for dem. Er det bagasjeplass, romslig plass til store barneseter, kjørekomfort, fremkommelighet eller pris? Eller kanskje en kombinasjon av disse? Noen er også opptatt av hvor tung tilhenger kan bilen trekke. Rekkefølgen på disse prioriteringene er med å avgjøre hva som er den beste bilen for din familie, sier Ford-entusiast og salgssjef hos Melhus Bil Trondheim, Olav S. Høiaas.

Dette kjennetegner familiebilvariantene:

Flerbruksbil som familiebil

I tester blir ofte denne biltypen trukket frem som det beste kjøpet for en familie med behov for plass, fleksibilitet og gode kjøreegenskaper.

Fords egen S-MAX har ved flere anledninger blitt kåret til det beste familiebilkjøpet. Det er svært god plass inni bilen, og fås med syv seter som kan flyttes individuelt frem og tilbake. Ford S-MAX er også bred nok i baksetet til at du fint får plass til tre barneseter. Når du skal kjøpe bil er det viktig å sjekke romsligheten rundt de to bakerste setene på 3. seterad. I mange biler er det på langt nær like stor plass som i Ford S-MAX.

Familiebiltest: Derfor er Ford S-MAX den perfekte 7-seters familiebilen

For de med behov for fleksibilitet og plass er også nye Ford Tourneo Connect et godt alternativ. Denne kan fås med plass både til fem eller syv personer.

Har du behov for en familiebuss er det nye Tourneo Custom som gjelder. Den får du med hele ni seter, masse plass og personbilfølelse bak rattet. Denne kommer nå også etterhvert som en ladbar hybrid.

Både Ford S-MAX og Ford Galaxy kan også fås med trekk på alle fire.

Les mer om Fords flerbruksbiler her: Ford S-MAX, Ford Galaxy, nye Ford Tourneo Connect og nye Ford Tourneo Custom

SUV som familiebil

De mest åpenbare fordelene med en SUV er den høye bakkeklaringen (avstanden mellom bakken og bilens understell), noe som gir bedre fremkommelighet. Spesielt ved snø og dårlig underlag kan dette være en fordel.

Mange SUV-er fås både med forhjulstrekk og trekk på alle fire. Fords SUV-er, Ford EcoSport og den større Ford Kuga, tilbyr begge dette valget. Fordelen med firehjulstrekk er enda bedre fremkommelighet. Velger du trekk på forhjulene får du imidlertid den samme bakkeklaringen og en lavere utsalgspris. På langt nær alle har i dag behov for trekk på alle fire.

Les: Ford EcoSport - Knallbar kompakt-SUV med firehjulstrekk

Den høye bakkeklaringen gir fører høy sittehøyde og enda bedre oversikt i trafikken. Det gjelder også barna i baksetet. Du setter deg rett inn i en SUV, og slipper å lene deg like mye ned når for eksempel barna i baksetet skal settes fast i barnesetet.

Les mer om Fords tre moderne familie-SUV-er: Den kompakte Ford EcoSport, den større Ford Kuga og størstemann, nye Ford Edge.

Stasjonsvogn som familiebil

For barnefamilien finnes det primært to størrelser å velge mellom blant stasjonsvognene: kompaktklassen, som nye Ford Focus, og mellomklassen, som Ford Mondeo. I utgangspunktet er Mondeo-klassen størst, men tilfellet nye Ford Focus kan faktisk by på enda mer plass i bagasjen enn storebror Mondeo. Likevel er bredden og lengden utvendig enda større i Mondeo-klassen.

Les også: 5 grunner til at nye Ford Focus på nytt setter standarden i klassen

Den store fordelen med en stasjonsvogn er det lave tyngdepunktet og bedre kjøreegenskaper. Plassen i bagasjerommet er ofte bedre enn i en SUV. Det samme gjelder bredden i baksetet, men den er sjelden så bra som i en flerbruksbil.

Dersom du ikke trenger all plassen de største stasjonsvognene kan by på, kan du spare mye penger på å velge nye Ford Focus. Må du ha ekstra plass en sjelden gang, kan en takboks være en langt rimeligere løsning enn en mye større bil.

Hybrid: Her er den fornyede familiefavoritten Mondeo hybrid stasjonsvogn

Ford tilbyr også Ford Mondeo med trekk på alle fire. En ny hybridutgave av den populære stasjonsvognen er også på plass i 2019.

Les mer om Fords familiestasjonsvogner her: Nye Ford Focus og Ford Mondeo.


Emner

Pressekontakt

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no