Gå videre til innhold
Ford Edge Concept viser ny stor SUV for Europa

Pressemelding -

Ford Edge Concept viser ny stor SUV for Europa

Kolbotn, 20. november 2013 – Ford avduket i dag Ford Edge Concept, som gir en klar indikasjon på teknologi, design og håndverk som vil prege selskapets nye store SUV for Europa. Edge Concept viser også potensielle nye teknologier, inklusive fjernstyrt parkering som kan styres både fra utsiden og innsiden av bilen ved hjelp av trykknapper.

Edge, som allerede har slått meget godt an i USA og på andre markeder, vil være Fords første store premium SUV for Europa, en av 25 globale Ford-kjøretøy som vil komme i salg i Europa innen 2017.

- Den originale Ford Edge ga kundene i Nord-Amerika en frisk, effektiv og sikker SUV med tyngde, fastslår Steve Kimber, administrerende direktør i Ford Motor Norge. - Neste generasjon Ford Edge – som Ford Edge Concept er forløperen til – vil bygge videre på disse hjørnestenene i et globalt kjøretøy med teknologi som gjør livet enklere, og med design og håndverk som vil appellere til kunder i alle deler av verden, sier Kimber.

Bilen hadde offentlige debut på den internasjonale bilutstillingen i Los Angeles, der kommentarene konsentrerte seg om et moderne og sportslig utseende, en rekke typiske SUV-egenskaper, drivstoffeffektiviteten og teknologier som hjelper sjåføren. Dette er i korte trekk et kjøretøy som er i samsvar med hva kunder rundt om i verden setter pris på og som bidrar til SUV-klassens globale vekst.

I Europa, hvor høyt utstyrte modellvarianter for tiden representerer 70 % av Ford S‑MAX-salget, vil Edge innfri kravene for en premium SUV-modell med avansert teknologi. Den vil også være et kjøretøy som vil skille seg ut på europeiske veier og by på dynamiske egenskaper som er fullt ut i pakt med Fords etablerte DNA. SUV-salget i Europa økte for øvrig fra 6,5 til 11,9 % i perioden 2005 til 2012, og Ford regner med at SUV-salget fra 2013 til 2018 vil øke til 22 %.

Avansert utstyr som skaper smartere kjøretøy og bedre sjåfører

Sjåførassistanseteknologier og halvautomatiske funksjoner i Ford Edge Concept antyder et mer intelligent og mangesidig framtidig produkttilbud fra Ford. De sensorbaserte teknologiene danner byggeblokkene for framtidens bilkjøring og vil bidra til å gjøre bilkjøring sikrere.

Helassistert parkeringshjelp er en prototypeteknologi som bygger på Fords Aktive Parkeringshjelp, der kunden kan parkere bilen ved å trykke på knapper, også når sjåføren står utenfor bilen. Systemet finner en parkeringsplass ved hjelp av ultrasoniske sensorer, og lar kunden vente til kjøretøyet selv har kjørt ut av en ekstra trang parkeringslomme før man åpner dørene og setter seg inn.

Ford har også begynt å forske på prosjekter som tar sikte på å videreutvikle systemer for Unngåelse av hindringer. Det arbeides i dag med et forskningskjøretøy som gir advarsler dersom det oppdages et saktekjørende eller stillestående hindring i egen kjørebane, og - hvis sjåføren lar være å styre eller bremse etter at advarselen er gitt – vil systemet automatisk styre og bremse kjøretøyet for å unngå sammenstøt.


Glatt og atletisk eksteriør definerer Ford Edge Concept

Nye Ford Edge Concept er omtenksomt skulpturert, med atletiske linjer som skaper inntrykk av bevegelse. Det som i første rekke preger Ford Edge Concept, ikke minst innvendig, er et materialvalg i høy kvalitet og et håndverksarbeid som er i full overensstemmelse med Fords tradisjoner på dette området.

- Ford Edge Concept er det nyeste eksemplet på en SUV som leverer de egenskapene globale kunder setter mest pris på; design, drivstoffeffektivitet, dynamiske egenskaper og kundefokusert teknologi som sørger for at sjåføren føler seg trygg og bekvem bak rattet, fastslår Kimber.


Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no