Gå videre til innhold
Ford feirer 20-årsdag for Mondeo - over 4,5 millioner solgt i Europa.

Pressemelding -

Ford feirer 20-årsdag for Mondeo - over 4,5 millioner solgt i Europa.

For mer informasjon om 3 generasjoner Mondeo, bilder/videor se: http://20anniversarymondeo.fordmedia.eu

Den gikk foran i standardisering av kollisjonsputer. James Bond brukte den i en film. Og det var bilen som ble definisjonen på begrepet mellomklassebil i store deler av Europa.

Ford Mondeo, Fords familiebil, feirer nå 20-årsdag og over 4,5 millioner eksemplarer er solgt i Europa, og dette er såvidt begynnelsen.

- Mondeo har en rik historie og en lys fremtid, fastslår Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge. - I løpet av disse to tiårene siden lanseringen har Mondeo vært et foregangseksempel når det gjelder dynamiske egenskaper, avanserte teknologier, fremragende sikkerhet og drivstoffeffektivitet.

Mondeo ble lansert i 1993 og ble utropt til årets bil i 1994 og har fortsatt å sette standarden i sin klasse, noe som har skaffet den et stort antall priser over hele Europa.

Mondeo har også gjort avanserte funksjoner og teknologier tilgjengelig for den gjennomsnittlige bilkjøper. Den første generasjonen kom med kollisjonspute for sjåføren som standard og nye teknologiske løsninger som traction control, adaptiv støtdemping, blokkeringsfrie bremser (ABS) og servostyring.

Fra 1996 kunne Mondeo leveres med sidekollisjonsputer - en utstyrsdetalj som ble standardisert to år senere.

Ford lanserte 2. generasjon Mondeo i 2000 med Fords Intelligent Protection System, som brukte sensorer for å beregne de mest effektive sikkerhetssystemene å utløse ved en ulykke. I tillegg fikk Mondeo oppvarmede bakseter, automatisk tenning av frontlyktene og regnsensorer, som for første gang ble tilgjengelig for Fords kunder.

Den iøynefallende 3. generasjon Mondeo kom i 2007 - en bil som også var James Bonds foretrukne kjøretøy i filmen “Casino Royale”.

Den nye modellen gjorde at Ford-sjåførene var blant de første som kunne ha fordelene av teknologier som Adaptiv Cruise-kontroll, støtdemperkontroll og Ford Easy Fuel, som kom uten tanklokk og hindrer fylling av feil drivstoff.

Mondeo ble oppdatert igjen i 2010 med den nyeste Ford EcoBoost bensinmotorteknologi og utstyr som Filskiftevarsling, Føreroppmerksomhetsovervåkning og automatisk nær- og fjernlys.

Klasseledende dynamiske kjøreegenskaper har alltid vært en av suksessfaktorene for Mondeo - med høyytelsesmodeller som ST24, ST200 og ST220 og dagens 200-hesters 2,2-liters Duratorq diesel og 240-hesters 2,0-liters EcoBoost bensinmotor.

Ford tok nok et skritt fremover da de nylig lanserte en Mondeo med CO2-utslipp på bare 119 g/km* og et drivstofforbruk på 0,46 l/mil på den bestselgende 2.0-liters Duratorq dieselmotoren med effekt på opptil 163 HK – som betyr at Mondeo nå har mer krefter enn dens viktigste konkurrenter i klassen for CO2-utslipp under 120 g/km.

Mondeo kan også leveres med Ford ECOnetic Technology, smart regenerativ lading og Ford EcoMode sjåførinformasjonssystem, og var den første Ford-modellen med aktiv grillukkersystem, som forbedrer aerodynamikken.

Vårt flaggskip i dag - Mondeo Premium - med fremragende kjøreegenskaoer, en imponerende utstyrsliste og en følelse av luksus, kombinert med en svært god pris fra 330.000 gjør Mondeo Premium fortsatt til en unik bil i sin klasse.

En ny global Mondeo-generasjon vil komme til Europa sent i 2014, med ytterligere avanserte teknologier.

- Mondeos fremtid er meget lys, og Ford ser frem til nye 20 år med spennende innovasjoner for våre norske kunder, sier Steve Kimber.

# # #

* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til EU-direktiv 715/2007.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no