Gå videre til innhold
Ford fyller Focus ST-kupéen med gromlyd

Pressemelding -

Ford fyller Focus ST-kupéen med gromlyd

Video tilhørende saken: http://youtu.be/PSdKPL6QldQ og flere bilder som kan benyttes til saken; http://focusst2012-mediadrive.fordmedia.eu/

For Ford-sjåførene har livet blitt ganske støysvakt etter hvert som Ford-ingeniørene har fjernet støy og tatt i bruk støydemping. Men for den entusiastiske sjåføren er grom motorlyd en viktig del av kjøreopplevelsen.

For å innfri forventningene har Fords ingeniørene utviklet en unik elektronisk løsning der sjåføren kan fylle kupéen med gromlyd - eller kjøre i den "absolutte tysnad" - avhengig av hva som står øverst på ønskelista.

- Focus ST-sjåførene ønsker å høre den særenge motorlyden når de legger foten tungt på gasspedalen,  sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge. - Våre biler er konstruert for å være optimalt stillegående, så våre ingeniører var nødt til å hente opp noen tricks fra verktøyskrinet for å gi entusiastene den lyden de ønsker. Vi kaller det Sound Symposer.

Sound Symposer forsterker lyden som utvikles i motoren og fører den gjennom et rør og frem til dashbordet, hvor sjåføren får den lydkulissen han eller hun ønsker seg.                                                     

- Ikke bare er lyden av en racingmotor noe entusiastene setter pris på. Den gir også verdifull informasjon om hva som skjer under motorpanseret som en viktig referanse for en sjåfør som trenger å bruke alle sine sanser.

Systemet som er utviklet spesielt for den nye 250-hesters EcoBoost-motoren åpner en elektronisk styrt ventil under kraftig akselerasjon og kan doble lydnivået inne i kupéen. Den holdes lukket på tidspunkter da sjåføren sannsynligvis vil sette pris på et mer lydsvakt innemiljø, som ved mer moderat akselerasjon.

- Hvis du fjerner symposeren vil du få nær null motorlyd inne i kupéen ved akselerasjon. Så effektiv er den, forteller Haugaard.

Nye Focus ST er i salg i Europa og Norge nå, og leveres både som 5-dørs kombikupé og stasjonsvogn.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no