Gå videre til innhold
Ford klar med sin mest drivstofføkonomiske bil hittil.

Pressemelding -

Ford klar med sin mest drivstofføkonomiske bil hittil.

Ford har nå begynt produksjonen av Fiesta ECOnetic Technology. Med en drivstofføkonomi på 0,33 l/mil* og CO2-utslipp på 87 g/km er dette den mest drivstofføkonomiske bilen fra Ford hittil.

Bilen drives av en 95-hesters 1,6-liters Duratorq TDCi dieselmotor med 205 Nm dreiemoment, og vil være tilgjengelig som 5-dørsmodell i to utstyrsvarianter.

- Fiesta er allerede enormt suksessrik i Europa, og ECOnetic Technology-modellene tar drivstoffeffektivitet og lave CO2-utslipp til et enda lavere nivå, sier Stephen Odell, adm. direktør og styreformann for Ford of Europe.

– Og kundene kan være helt trygge på at disse betydelige fremskrittene er oppnådd uten at det har skjedd på bekostning av de fantastiske kjøreegenskapene som Ford er berømt for, legger han til.

Den nye modellen har Ford ECOnetic Technology innovasjoner som Auto-Start-Stop, Smart Regenerativ Lading, Eco-mode og indikatorlys for girskifting. Den trekker også fordeler av skreddersydd motorkalibrering og optimaliserte girkasseutvekslinger.

Senket hjuloppheng, understellsplate, luftavvisere ved hjulene og dekk med lav rullemotstand bidrar til å senke luftmotstanden og dermed også drivstofforbruket.

Halvparten av alle Fords biler som selges i Europa innen utgangen av 2012 vil være merket ECOnetic Technology, som viser at de er best eller blant de beste i sine respektive klasser hva gjelder drivstofføkonomi. Denne andelen vil øke til to tredjedeler i 2013, og er en del av Fords forpliktelse om å redusere CO2-utslippet fra sine biler med 30 % mellom 2006 og 2020.

---------------------------

*Alle tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er fra offisielt godkjente tester i samsvar med EU-direktiv 93/116/EC. Oppgitte tall for drivstofforbruk er basert på det europeiske drivstofføkonomidirektivet EU 80/1268/EEC og vil kunne skille seg fra resultatene av kjøresykluser for måling av drivstofforbruk i andre deler av verden.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no