Gå videre til innhold
Ford med minibil som kan kjøres sideveis for å parkere

Pressemelding -

Ford med minibil som kan kjøres sideveis for å parkere

Ford og den tyske bildelprodusenten Schaeffler viste i dag frem et kjørbart Fiesta-basert kjøretøy - fortsatt på utviklingsstadiet - som kan forenkle mobilitet og parkering i byområder.

Bilen, som har fått navnet eWheelDrive, drives av en elektrisk motor på hvert bakhjul. Det betyr blant annet at plassen i motorrommet kan utnyttes til annet enn drivlinjen.

Denne teknologien vil kunne fremme utviklingen av en fire-seters bil som er like lang som en av dagens to-setere. Samtidig vil styringssystemet på eWheelDrive gjøre det mulig å bevege bilen sideveis inn på parkeringsplasser – et viktig gjennombrudd etterhvert som bytrafikken blir stadig tettere.

- Dette er et spennende prosjekt fordi det åpner nye muligheter for utviklingen av en nullutslippsbil med meget effektiv plassutnyttelse og eksepsjonell manøvreringsevne, sier Pim van der Jagt, Fords direktør for forskning og avansert konstruksjon i Europa.

Med hjulmotorer er nødvendige komponenter for kjøring, bremsing og sjåførassistanse installert i det integrerte hjulnavet – inklusive den elektriske motoren, bremser og kjølesystem.

- Denne høyst integrerte løsningen gjør det mulig å tenke bybil på en helt ny måte, og kan bli en viktig nøkkelfaktor i et kjøretøykonsept og en bilplattform for fremtiden, sier Peter Gutzmer, teknisk sjef for Schaeffler.

Direkte drift av hjulene ses på av mange eksperter innen bilindustrien som en viktig teknologi for bybiler etterhvert som verden blir stadig tettere befolket og urbanisert. Ifølge prognosene vil antall mennesker som bor i byer ha økt med 3,4 milliarder, til 6,4 milliarder, innen 2050, og antall biler vil være firedoblet.

- Dette stiller oss overfor utfordringer som vi må finne løsninger på med tid, forskning og investeringer, sier Sheryl Connelly, den hos Ford som er ansvarlig for å følge trender og fremtidstendenser. – Det er ved å begynne å lete etter løsninger nå at vi kan møte disse utfordringene med forskningsprosjekter som eWheelDrive, som sikrer at vi vil møte den fremtiden vi ønsker, ikke en fremtid vi blir tvunget til å akseptere. 

Mer pressemateriell, samt flere bilder og videor finner du her: eWheelDrive media kit

 

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no