Gå videre til innhold
Ford produserer ansiktsmasker og visirer til ansatte før åpning av sine fabrikker i Europa

Pressemelding -

Ford produserer ansiktsmasker og visirer til ansatte før åpning av sine fabrikker i Europa

For å sikre sine ansatte best mulig smittevern når flere av de største bil- og motorfabrikkene i Europa starter opp igjen neste uke, produserer Ford egne ansiktsmasker og visirer.

Egenproduksjonen av personlig beskyttelsesutstyr er allerede i gang på Fords fabrikker i Tyskland, Romania, Spania og Storbritannia. Dette gjøres for å unngå at Fords åpning av de fleste bil- og motorfabrikkene på det europeiske fastlandet ikke påvirker den allerede store etterspørselen etter denne type utstyr over hele verden.

- Vi ønsket at våre fabrikker er forberedt og at våre ansatte er godt beskyttet mot Covid-19. Samtidig må ikke dette på noen måte gå utover tilgangen på personlig beskyttelsesutstyr for de mange i førstelinjen som kjemper mot koronaviruset, sier Rene Wolf, Director of Manufacturing i Ford Europa.

Skal dekke eget behov med europeisk produksjon

Ford planlegger i Europa å produsere nok personlig beskyttelsesutstyr til at det dekker det europeiske behovet blant sine ansatte. Sammen med en stor produksjon av beskyttelsesutstyr i USA skal dette også dekke behovet til ansatte i Ford globalt.

Selskapets anlegg Dunton Camps i Storbritannia, har nylig installert to nye spesialbygde maskiner som er i stand til å produsere mellom 60 og 90 vanlige ansiktsmasker i minuttet. Tre arbeidslag med 10 medlemmer i hvert team jobber døgnet rundt for å produsere maskene.

- Alle har lagt ned en veldig imponerende innsats for å få produksjonen av disse maskinene opp å stå så raskt som mulig. Maskinene fikk vi til oss på rekordtid med god hjelp fra Ford Kina, sier ansvarlig for Dunton Technical Centre, Ford Europa, Chris White.

I Tyskland vil ansiktsvisirer for hele regionen bli produsert ved Fords Rapid Protyping Centre i Merkenich utenfor Köln. Her bruker teamet eksisterende maskiner til å produsere opptil 5000 ansiktsvisirer hver dag.

I Valencia i Spania bruker Ford nå 3D-printere for å produsere 300 ansiktsvisirer hver dag. Allerede er det donert bort 5500 visirer til medisinsk personale. Ytterligere 1500 ansiktsvisirer vil bli donert bort før teamet her begynner å produsere til intern bruk.

Ansiktsvisirer blir også produsert på Fords fabrikk i Craiova i Romania. Rundt 10 000 visirer er allerede klare. Her venter de på tillatelse fra rumenske myndigheter som må være på plass før de kan donere bort visirer til sykehus og andre institusjoner som trenger denne type beskyttelsesutstyr.

Allerede produsert mer enn 10 millioner ansiktsvisirer

Som et ledd i Fords globale initiativ «Project Apollo» skal Ford produsere personlig beskyttelsesutstyr for å hjelpe til i kampen mot koronaviruset, både lokalt og nasjonalt. Ford Motor Company har for eksempel produsert mer enn 10 millioner ansiktsvisirer som skal beskytte helsearbeidere og andre i førstelinjen i USA mot å bli smittet.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 59.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no