Gå videre til innhold
Ford skal støtte elitelag i  internasjonal landeveissykling

Pressemelding -

Ford skal støtte elitelag i internasjonal landeveissykling

Ford annonserte i dag en flerårig samarbeidsavtale med Team Sky som elitesykkellagets eksklusive leverandør av personbiler og nyttekjøretøy.

Team Sky, som blant annet har vunnet det legendariske Tour de France tre ganger i løpet av de fire siste årene, vil bruke Fords biler fra begynnelsen av 2016.

Løpene laget skal delta i inkluderer blant annet Grand Tour-løpene; Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España. Det er for øvrig verdt å merke seg at det er flere norske innslag på Sky-laget. Lars Petter Nordhaug har allerede et solid navn blant europeiske sykkelryttere. Dertil kommer sportsdirektørene Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch – for ikke å forglemme Henrik Orre som skal sørge for at de som sykler for Team Sky får veltillaget, smakfull, sunn – og fremfor alt trygg mat under trening og løp.

- Vårt samarbeid med Team Sky er en fantastisk mulighet til å bli en sentral del av denne engasjerende sporten og derigjennom få kontakt med et helt nytt publikum, sier Per Gunnar Berg, administrerende direktør hos den norske Ford-importøren. - Samarbeidet gjør det mulig å vise frem Fords nyeste produkter både til det entusiastiske publikumet langs veiene hvor løpene går og det verdensomspennende og like entusiastiske publikumet som følger løpene via fjernsynsskjermen.

Samarbeidsavtalen sikrer Team Sky tilgang til Fords omfattende bilprogram til alle lagets nøkkelfunksjoner.

Bilene vil bli lakkert i Team Sky fargene som er blått og sort. Den mest iøynefallende bilen vil være Ford Mondeo stasjonsvogn, som skal kjøres både av lagledelsen og mekanikerne.

Alle Kuga- og S-MAX-modellene og to av Mondeo stasjonsvognene vil ha Fords intelligente AWD firehjulsdrift, som vil gi trygg fremkommelighet på belgisk brolegning og bratte Alpe-veier.

- Ford er en perfekt partner for Team Sky, idet de deler våre kjerneverdier hvor vi kombinerer teknologi og innovasjoner for å innfri de spesifikke og ofte varierende kravene i et høyytelsesmiljø som moderne sykkelsport er, sier Sir David Brailsford, lagleder for Team Sky.

Ford-Team Sky-samarbeidet starter i slutten av januar på sesongens første løp i den europeiske sesongen, som er Mallorca Challenge med start 28. januar.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no