Gå videre til innhold
Ford viser frem nytt Smart Energy Concept

Pressemelding -

Ford viser frem nytt Smart Energy Concept

Ved hjelp av minibusskonseptet Transit Smart Energy Concept undersøker Ford nye muligheter for å øke energieffektiviteten og den elektriske rekkevidden på sine kommende elektrifiserte biler.

- Ved å utvikle denne konseptbilen har vi funnet flere smarte metoder for å spare energi. Det kan hjelpe oss å gi kundene en enda bedre opplevelse av de elektrifiserte bilene våre i fremtiden, sier prosjektleder for kjøretøyarkitektur i Ford Europa, Kilian Vas.

For flere nyheter, bilder, videoer og informasjon fra Fords store Go Further-arrangement: KLIKK HER

Smarte innovasjoner for bedre rekkevidde

Konseptet, som ble vist frem på Fords store Go Further-arrangement i Amsterdam, er basert på Ford Transit-chassis som er utstyrt med den samme batterielektriske drivlinjen som StreetScooter Work XL. Denne får hjelp av flere energibesparende og energiskapende innovasjoner:

  • En varmepumpe utnytter overskuddsvarme fra drivlinjekomponentene, uteluften og luften i kupeen. Dette reduserer energiforbruket til oppvarming med opptil 65 % og øker rekkevidden med 20 %.
  • En skyvedør som åpnes halvveis for å redusere varmetapet. Denne kan aktiveres av passasjeren med en smart enhet. Varme-, ventilasjons- og klimaanlegget deaktiveres automatisk når døren er åpen.
  • Oppvarmede passasjerseter og systemer som gjør det mulig for den enkelte passasjer å kontrollere temperaturen akkurat der de sitter. Dette er med på å redusere energiforbruket i den store kupeen.
  • Seks takmonterte solcellepanel lader et 12 volts batteri som igjen gir energi til varme, kupelys og bilens andre elektriske systemer som trådløs lading av passasjerenes mobiltelefoner.
  • En skillevegg i polykarbonat mellom passasjerdøren og sitteområdet reduserer ytterligere varmetap når passasjerene går av og på minibussen.
  • Ventilerte dobbeltglassvinduer reduserer kalde kontaktflater og isolerer mot varmetap.
  • Stemningsbelysning som justerer seg etter temperaturen i kupeen – rød for varm og blå for kjølig – påvirker opplevd temperaturen inne i bussen.
  • Et isolert gulv og tak reduserer også varmetap i kupeen.

Starter forsøk på vanlig vei senere i år

Planen er også at Transit Smart Energy Concept etter hvert skal gi sjåføren muligheten til å styre oppvarming og kjøling individuelt til alle setene i bussen ved hjelp av automatisk registrering av når setene er i bruk.

Ford planlegger å starte de første testene på veien senere i år, når de har fullført vindtunneltestingen.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no