Gå videre til innhold
​Ford viser rå krefter på Goodwood-festivalen

Pressemelding -

​Ford viser rå krefter på Goodwood-festivalen

Kolbotn, 25. juni 2015 – Ford opplyste i dag at nye Focus RS får en motor som utvikler 350 HK. Utgangspunktet er den 2,3-liters EcoBoost-motoren som ble utviklet for nye Ford Mustang.

Ford vil for første gang demonstrere ytelsene til Focus RS på 2015 Goodwood Festival of Speed. Her vil Ken Block – amerikansk gymkhana- og rallycross-stjerne – strekke grensene for bilens dynamiske egenskaper i den berømte Goodwood-bakken.

- Vi lovte entusiastene en kjøremaskin i en klasse for seg, og med 350 HK under panseret er det nøyaktig hva vi vil levere, sier Dave Pericak, global direktør for Ford Performance. - Med slike krefter og innovative teknologier vil nye Focus RS være blant de kraftigste kompaktbilene på markedet.

Med Focus RS lanserer Ford også et firehjulsdriftssystem med dynamisk kurvekontroll som kan distribuere kraften mellom akslingene foran og bak og til hvert enkelt hjul. Det innovative systemet bidrar blant annet til å levere et nytt nivå av kjøreegenskaper og kjøreglede, der fremragende veigrep kombineres med uovertruffen smidighet og hastighet gjennom svinger.

Focus RS er også den første Ford RS-modellen med valgbare kjøremodus – inklusive et modus som tillater kontrollert overstyring – Focus RS kommer også for første gang med Launch kontroll.

EcoBoost drivlinje spesielt konstruert for RS

Den nye 2.3-liters EcoBoost-motoren til Focus RS deler den fundamentale strukturen til den 4-sylindrede aluminiummmotoren i nye Ford Mustang. Motoren er i vesentlig grad oppgradert for Focus RS, og med sine 350 HK gir den 10 % mer effekt.

Nøye kalibreringsarbeid har sørget for at denne kraftpakken har fremragende reaksjonsevne i den nedre delen av turtallregisteret og et drag som virkelig merkes fra mellomregisteret og opp til turtallgrensen på 6.800 o/min. Maksimum dreiemoment på 440 Nm utvikles mellom 2.000 og 4.500 o/min, med 470 Nm tilgjengelig med inntil 15 sekunders overtrykk ved kraftig akselerasjon.

Ford vil også vise den nye superbilen Ford GT på Goodwood. I forlengelse av meldingen om at Ford igjen vil delta på Le Mans i 2016 vil selskapet vise gateversjonen av bilen som skal kjøre 24-timersløpet.

Superbilen Ford GT er den teknologiske plattformen for en aerodynamisk karbonfiberkonstruksjon som henter kreftene sine fra en Ford EcoBoost-motor med mer enn 600 HK, som er den sterkeste motoren av denne typen som hittil er bygget. Denne kraftpakken er i sin tur koblet til en 7-trinns girkasse med dobbelt clutch.

Nye GT er en av de meste eksklusive Ford-modellene noensinne, og vil bli solgt i et meget begrenset antall på global basis.

GT inkluderer innovasjoner og teknologier som kan tilpasses et bredt spekter av Fords modeller – og er nok et eksempel på at Ford fortsetter å heve listen for ytelser samtidig som fremdige mer konvensjonelle modeller vil ta i bruk nye innovasjoner, sier Pericak.

En annen publikumsmagnet blir at racersjåfør Ben Collins – som spilte “The Stig” i BBCs “Top Gear” – vil kjøre en Shelby GT350R Mustang gjennom den 1860 meter lange Goodwood-løypa. Her får han selskap av kultbilene RS200 og Sierra RS Cosworth. 


Ytterligere informasjon og bilder av nye Ford Focus RS er tilgjengelig her http://focusrs.fordpresskits.com/

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no