Gå videre til innhold
Fords nye 1-liters EcoBoostmotor setter fartsrekorder

Pressemelding -

Fords nye 1-liters EcoBoostmotor setter fartsrekorder

Med Fords rallyfører Jari-Matti Latvala bak rattet er det satt flere nye fartsverdensrekorder med en Ford Focus drevet av Fords nye 1-litres EcoBoost-motor.

Fords førstefører i rally-VM var del av et 12-mannslag som satte 16 fartsrekorder godkjent av Federation Internationale de l’Automobile (FIA) over distanser som varierte fra 1 kilometer til 4104,7 km.

De 12, som blant annet inkluderte åtte journalister, kjørte tre standard Ford Focus med 125-hesters 1,0-liters EcoBoost-motorer på CERAM-testbanen ved Mortefontaine i Frankrike.

Latvalas verdensrekorder gjelder biler med motor med sylindervolum på under 1 liter målt over en kjøredistanse på 1 km med både stillestående start og “flying start“.  Han kjørte også åpningsrundene på en 24-timers test der det ble satt nye rekorder for høyeste gjennomsnittshastighet ved måling etter 6, 12 og 24 timer og etter 1000 km. Tilbakelagt distanse over 24 timer ble  tilsammen 4104,7 km.

- Denne bilen kjemper åpenbart I klassene over seg når det gjelder ytelser, fastslår Latvala, som til vanlig kjører en 304 HK Ford Fiesta RS World Rally Car.  – Rekordkjøringen viste at Focus 1.0-liters EcoBoost gir mye underholdning – samtidig som den er utrolig forbruksgjerrig, fastslår finnen.

For å kunne kvalifisere for rekord måtte hver bil følges av en representant for det franske bilsportforbundet Fédération Française du Sport Automobile og bilene ble valgt ut rett fra samlebåndet til Fords tyske fabrikk i Saarlouis.

Den høyeste gjennomsnittshastigheten – og verdesnrekord - for en motor som har under 1-liters sylindervolum - ble 191,056 km/t over en tidsperiode på en time.

1,0-litersmotoren utvikler 125 HK, akselerer fra 0-100 km/t på 11,3 sekunder, har en toppfart på 193 km/t og forbruker 0,5 liter drivstoff pr. mil med et CO2–utslipp på 114 g/km. 

Og dette er noen av rekordene i gjennomsnittshastighet:

Stående start, 1 kilometer: 113,522 km/t

“Flying start”, 1 kilometer: 176,168 km/t

Høyeste gjennomsnittshastighet over 1000 km: 164,361 km/t

Høyeste gjennomsnittshastighet over 6 timer: 165,555 km/t

Høyeste gjennomsnittshastighet over 12 timer:  166,784 km/t

Høyeste gjennomsnittshastighet over 24 timer:  171,029 km/t

 # # #

Alle rekordene gjelder biler homologert av Federation Internationale de l’Automobile (FIA) i Category B (serieproduserte biler), Group 1 (4-taksmotorer), Class 5 (med motorer mellom 850 og 1000 cm3).

  

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no