Gå videre til innhold
Ny Ford Transit Custom gir mer eleganse og funksjonalitet til klassen for 1-tonns varebiler

Pressemelding -

Ny Ford Transit Custom gir mer eleganse og funksjonalitet til klassen for 1-tonns varebiler

Nye Ford Transit Custom får sin globale lansering på nyttekjøretøyutstillingen i Birmingham, med helt nytt nivå innen funksjonalitet, eleganse og sjåførappell i klassen for 1-tonns nyttekjøretøy.

Transit Custom er en helt ny generasjon 1-tonns varebiler, og markerer et viktig steg i Fords forpliktelse om å fornye hele sitt nyttekjøretøyprogram innen 2014.

Med dristig ny design, personbilinspirert interiør og fremragende dynamiske kjøreegenskaper tar Transit Custom mål av seg til å ta en større del av dette markedet med en bredere appell til profesjonelle håndverkere og mindre næringsvirksomheter.

Den nye modellen har ikke gitt slipp på noen av de legendariske sterke Transit-egenskapene og verdiene, der klasseledende lastekapasitet er kombinert med imponerende styrke og slitestyrke og attraktive eierkostnader blant annet som følge av klassens beste drivstofføkonomi.

- Transit Custom er et fullstendig nytt 1-tonns kjøretøy fra Ford, sier Stephen Odell, styreformann og adm. direktør for Ford of Europe.  - Dette er en elegant og moderne varebil som kundene vil være stolt over å ha parkert utenfor sin virksomhet, samtidig som den har de profesjonelle egenskapene som man forventer av en Transit.

- Lanseringen av denne nye serien markerer starten på en omfattende endring av Fords globale nyttekjøretøyserie.  Med flere nye modeller som står klar for lansering i de kommende månedene vil 2012 bli et spennende år for vår nyttekjøretøyvirksomhet.

Med en full serie av varebiler og kombimodeller vil nye Transit Custom komme i salg i Europa og andre globale markeder senere i 2012.

Dristig nytt utseende

Nye Transit Custom er umiddelbart gjenkjennelig på det dristige nye eksteriøret med den samme dynamiske karakteren som Fords personbiler skapt med formspråket Kinetic Design.

- Kundene ønsker at bilen deres skal avgi et moderne og profesjonelt inntrykk, og nye Transit Custom fyller den oppgaven, sier Paul Campbell, Ford of Europes sjefsdesigner.  - Vi har gitt kjøretøyet et elegant og moderne utseende som vil bli satt pris på av næringsvirksomheter av alle størrelser.

- Det er fortsatt en Transit, så det overlegne praktiske varerommet er fortsatt på plass, men med mer sportslig holdning og skulderlinjer skaper Transit Custom et kraftigere og nytt inntrykk.

Kinetic Design-signaturene bidrar til å gi Transit Custom dens unike karakter, inklusive den dristige trapesformede grillen, sterke og muskuløse skulderlinjer og tydelige hjulbuer.

Fra salgsstart vil Transit Custom kunne leveres med kort akselavstand (SWB - total lengde 4,97 meter) og lang akselavstand (LWB - total lengde 5,34 meter) slik at kundene kan velge den størrelsen på lasterommet som best dekker deres virksomhets behov.

Klasseledende lastekapasitet

Bak det elegante eksteriøret forblir den nye modellen tro mot Transit-arven ved å tilby klasseledende lastekapasitet og et antall innovative utstyrsdetaljer i varerommet.

I tillegg til å tilby lastevolum som overgår dens nærmeste konkurrent (6,0 m3 SAE), har varerommet på Transit Custom blitt optimalisert for å tilby mer plass og mer bekvemmelighet enn dens konkurrenter. Nøkkelegenskaper og innovasjoner inkluderer:

Optimalisert skillevegg- og vareromutforming gjør det mulig for modellen med kort akselavstand å frakte tre Euro-paller lastet opp til minst en meters høyde

  • Lasteluke i skilleveggen åpner opp for å laste gjenstander med en lengde på opptil tre meter, som rør og stiger som kan fraktes trygt inne i bilen.
  • Klasseledende bredde mellom hjulkassene muliggjør frakt av plater på 244 x 122 cm liggende flatt på gulvet, eller stående langs veggen dersom det er mer hensiktsmessig
  • Klasseledende høyde og bredde på skyvedørene på siden gir enklere lasting og lossing
  • Takgrindsystem som er sømløst integrert i taket, og kan løses ut når det er behov.  Når det ikke er i bruk kan tverrbjelken raskt felles ned, med redusert luftmotstand og drivstofforbruk som resultat. Med takgrinden nedfelt holdes også bilens høyde under to meter (med unntak av 330-serien)
  • Reposisjonerte surrekroker og festepunkter lokalisert på karosserisidene gjør at gulvet forblir uten hindringer for enklere lasting og rengjøring
  • Gulvplate tilbyr økt levetid og enklere rengjøring

For å gi kundene nyttelastalternativer fra 600 til 1400 kg er Transit Custom tilgjengelig med flere totalvekter.

Enestående sjåførappell

Transit Custom bringer med seg et nytt nivå av personbilorientert sjåførappell til denne kjøretøyklassen, med nytt interiør, avanserte teknologier og fremragende kjøredynamikk.

Den moderne, sjåførfokuserte cockpiten har et skulpturert instrumentpanel som kombinerer et elegant utseende med smarte oppbevaringsplasser for papirer, mobiltelefon og flasker. Sjåførkomforten er betydelig forbedret gjennom en førerplass med omfattende justeringer – inklusive 30 mm mer bevegelse bakover for høye sjåfører – og fireveis regulering av rattet .

På plass bak rattet kan sjåføren hente opp et bredt spekter av sjåførassistanseteknologier som også er tilgjengelig Fords nyeste personbiler, inklusive:

SYNCTM kommunikasjonssystem – for stemmestyring av mobiltelefon og musikkanlegg som er tilkoblet kjøretøyet

  • Nødhjelpassistanse – aktivert av SYNCTM. Dette prisvinnende nye utstyret vil automatisk kontakte redningstjenesten uten inngripen av dem som sitter i bilen dersom det skjer en ulykke, og blant annet gi informasjon om bilens posisjon
  • Ryggekamera  – viser det som skjer bak bilen i førerhusspeilet
  • Filskiftevarsler og Føreroppmerksomhetsovervåkning  – de nyeste sjåførassistanseteknologiene, som varsler sjåføren dersom systemet oppdager at kjøretøyet utilsiktet beveger seg ut av sin egen kjørebane, eller at sjåføren begynner å bli trett bak rattet

Transit Customs sterke førerappell forsterkes av dynamiske egenskaper og ytelser som er presist tilpasset for å gjenspeile den samme naturlige og lettkjørte karakteren som kundene verdsetter i Fords personbilserier.

For å oppnå dette har ingeniørene gjort den nye globale 1-tonnplattformen mye stivere og sterkere – der vridningsstivheten er økt med hele 37 % – noe som merkes både på kjøreegenskaper og støynivå.

Nøye innstilling av komponentene i hjuloppheng, fjæring og styring har gitt en betydelig forbedret kjørekomfort sammen med mer presise og kvikke kjøreegenskaper. Som nye Ford Focus har også Transit Custom den nyeste elektroniske stabilitetsprogram-teknologien med dynamisk kurvekontroll for forbedret veigrep og stabilitet.

Den stivere strukturen sammen med omfattende anstrengelser for å eliminere uønsket støy og vibrasjoner gjennom hele kjøretøyet, har resultert i lite støy for sjåføren – der taleoppfattelsen i førerhuset er forbedret med 9 %.

For å maksimere beskyttelsen av de som befinner seg i kjøretøyet er Transit Customs karosseristruktur optimalisert med ultrahøystyrke Boron-stål for første gang i en Transit.  Totalt er over 40 % av karosseriet laget av høystyrke eller ultrahøystyrke stål, som har resultert i et sterkt og lett karosseri som gir en høy grad av kollisjonsbeskyttelse.

Det nye kjøretøyet har også et forbedret passivt beskyttelsessystem med mulighet for å bestille kollisjonsgardiner for forsetepassasjerene i tillegg til kollisjonsputer foran sjåfør og passasjerer og setemonterte sidekollisjonsputer. Som på Fords nyeste personbiler er det tatt i bruk en rattstamme som bidrar til å redusere belastningen på hode og bryst ved en høyhastighetsfrontkollisjon.

Tradisjonelle Transit eierkostnader og holdbarhet

Som alle Fords nyttekjøretøyer med Transit-emblemet er nye Transit Custom utviklet for å gi eksepsjonelt lave eierskapskostnader og holdbarhet.

Lave brukskostnader starter med klasseledende drivstofføkonomi fra den forbedrede utgaven av Fords 2,2-liters Duratorq TDCi dieselmotor. Tilgjengelig i HK-klassene 100, 125 og 155 har denne momentsterke og reaksjonsvillige kraftpakken Auto-Start-Stop som standard, og gir et kombinert drivstofforbruk på  0,66l / mil og 174 g/km CO2-utslipp, en reduksjon på  8 % i forhold til utgående Transit-utgaver.

Reduksjon av de totale driftskostnadene var en høyt prioritert oppgave gjennom hele utviklingsprosessen, med nøkkelfaktorer som minimalisert vedlikehold, 12-års garanti mot gjennomrusting og det lengste serviceintervallet i klassen på 2 år/50.000 km.

For å sikre legendariske Transit-styrker har nye Transit Custom vært gjennom Fords ultrakrevende nyttekjøretøytesting og holdbarhetsstandarder.

Selv før modellen kommer i salg har den tilbakelagt en distanse på 5 millioner kilometer, inklusive minst 400.000 km med Transit-kunder. Nøkkelkomponenter og systemer er testet til yttergrensene: for eksempel har dørene gjennomgått et intensivt regime på 250.000 slamresykluser, som er tre ganger mer krevende enn Fords tilsvarende tester for personbiler.

En ny generasjon Ford nyttekjøretøyer

Lanseringen av Transit Custom markerer neste trinn i en komplett fornyelse av Fords globale nyttekjøretøyserier fram mot 2014.

Ford vil presentere større Transit-modeller med høyere nyttelast senere i 2012. Produksjonen av nye Transit Custom vil starte mot midten av 2012 ved Fords fabrikk i Kocaeli i Tyrkia, og den kommer i salg senere i år.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford lanserer stor produktakselerasjon i Europa: Vil skape lønnsom vekst med flere nye personbiler, SUV-er og nyttekjøretøy

Ford lanserer stor produktakselerasjon i Europa: Vil skape lønnsom vekst med flere nye personbiler, SUV-er og nyttekjøretøy

Ford Motor Company presenterte i dag detaljene for en større og akselerende produktlansering med bakrunn i selskapets One Fords globale produktsrategi, og tar mål av seg til å utnytte mulighetene for vekst i klassene for store biler, SUV-er og nyttekjøretøyer. Ford lanserte en rekke nye personbiler, nyttekjøretøy og nye teknologier på et stort arrangement i Amsterdam.

Transit Custom ECOnetic - beste drivstoffiøkonomi i sin klasse. Fords nye 1-tonns varebil forbruker drivstoff som en personbil.

Transit Custom ECOnetic - beste drivstoffiøkonomi i sin klasse. Fords nye 1-tonns varebil forbruker drivstoff som en personbil.

Ford har nå lansert den helt nye Transit Custom ECOnetic, en ultrasparsommelig varebil med drivstoffeffektivitet som kan måle seg med en personbil.Transit Custom ECOnetic oppnår klassens beste drivstofforbruk fra 0,6 l/mil *, en reduksjon på 8 % mot forgjengeren, og CO2-utslipp fra 159 g/km** – som er på nivå med en personbil som den populære Ford S-MAX***.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no