Gå videre til innhold
Nye Ford KA+: Mye bil for pengene!
Nye Ford KA+: Mye bil for pengene!

Pressemelding -

Nye Ford KA+: Mye bil for pengene!

Nye Ford KA+ byr på klasseledende benplass og høyde under taket!

Her får faktisk en to meter lang person plass i baksetet, bak en like lang sjåfør! Også bredden i baksetet er blant de beste i småbilklassen.

– Ford har en lang historie med å tilby rimelige småbiler som både er praktiske og morsomme å kjøre. KA+ er tro mot tradisjonen. Her er svært mye pakket inn i en kompakt bil som leverer god kjøredynamikk, et komfortabelt interiør og klasseledende takhøyde foran og benplass bak, sier Europa-sjefen i Ford, Jim Farley.

Praktisk

Med den nyutviklede 1.2 liters bensinmotoren med 85 HK starter prisen på nykommeren på 163.000 kroner!

Det selges stadig flere rimelige småbiler i Europa. Kundene ønsker billigere biler, lavere drivstofforbruk og komfort. I 2020 forventes det at andelen av de rimeligste bilene utgjør hele 34% av småbilsegmentet. Det er nesten en tredobling fra dagens nivå.

For flere bilder, videoer og teknisk informasjon klikk her


FAKTA OM KA+

* KA + er litt kortere enn en Ford Fiesta, men samtidig 29 millimeter høyere. Både seter, dørpaneler og taklinjen er optimalisert for å gi mest mulig plass i førerkupeen.

* Takhøyden foran er på klasseledende 1002 millimeter, benplassen bak er på 896 millimeter, mens bredden i baksetet i hoftehøyde er på hele 1338 millimeter.

* Bagasjerommet er på 270 liter, og bakseteryggen kan deles 60/40.

* Kupeen har 20 oppbevaringsrom. Det inkluderer et skjult oppbevaringsrom på siden av dashbordet som bare er tilgjengelig når døren på førersiden er åpen. Dermed kan verdigjenstander oppbevares uten at noen ser dem.

* I pakt med Fords nyeste formspråk har KA+ et elegant og velproporsjonert karosseri, med en høyt plassert grill med store frontlys som folder seg rundt fronten og gir et dynamisk preg.

* KA+ leveres med en ny 1.2-liters 85 HK Duratec bensinmotor med 5-trinns manuell girkasse, et oppgitt CO₂-utslipp på 110 g/km og et blandet forbruk på 0,48 l/mil.

* Nye Ford KA + kommer med elektronisk servostyring som gjør den lettere på rattet i lavere hastigheter og motsatt i høyere hastigheter på landeveien.

* Bilen har gjennomgått et omfattende utviklingsprogram for å sikre at komfort og kjøreegenskaper stemmer med typiske europeiske kjøreforhold. Det innebærer også en omfattende satsing på redusert vind-, vei- og motorstøy. I tester gjort på Fords anlegg i Lommel i Belgia, viste målingene at KA+ hadde minst støy i klassen. Målingene ble foretatt i 80 km/t på bane.

* Blant standardutstyr på KA+ finner du manuelt klimaanlegg, DAB-radio, infotainmentsystemet Ford SYNC, elektriske vindusheiser foran, sentrallås med fjernbetjening, seks kollisjonsputer, bakkestartassistanse, hastighetsbegrenser, Ford EasyFuel (som hindrer feilfylling av drivstoff) og MyKey som gjør det mulig å tilpasse ulike innstillinger på bilen for å hjelpe yngre eller mindre erfarne sjåfører å foreta feilvurderinger.

* På listen over ekstrautstyr finnes automatisk klimaanlegg, cruisekontroll, skinnratt, ryggesensorer, elektriske vindusheiser bak, elektrisk innfellbare sidespeil og mørktonede vinduer.

– Å kjøpe en rimeligere småbil vil i dette tilfellet si at man ikke behøver å inngå en mengde kompromisser. Vår nye KA+ leverer en riktig kombinasjon av plass, teknologi, raffinement og pris som europeiske kunder krever, sier Ford-direktør Darren Palmer - som har ansvaret for de mindre bilene i Fords bilpark.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no