Gå videre til innhold
Nye Ford Mondeo får oppblåsbare setebelter bak.

Pressemelding -

Nye Ford Mondeo får oppblåsbare setebelter bak.

 Ford annonserer i dag at deres banebrytende oppblåsbare sikkerhetsbelter for baksetepassasjerene – som kombinerer egenskapene til en kollisjonspute med et konvensjonelt sikkerhetsbelte, vil få Europa-debut neste år i den nye Mondeo-serien.

Fords oppblåsbare baksetebelter er utformet for å redusere hode-, nakke- og brystskader på dem som sitter i baksetene, som ofte er barn og eldre personer som vil være mer sårbare overfor slike skader. Ved en ulykke vil beltet hurtig ekspandere og fordele kollisjonskreftene over et kroppsområde som er fem ganger større enn det som oppnås med et konvensjonelt setebelte.

- Vi har gjennomført omfattende tester av systemet, og brukt hele vår familie av kollisjonsdukker, og det gir dokumenterbar ekstra beskyttelse sammenlignet med standard setebeltesystemer for baksetene, sier Joerg Doering, ingeniør for sikkerhetsbelter hos Ford of Europe. - Å kombinere egenskapene til en kollisjonspute og et sikkerhetsbelte er en betydelig utvikling. Denne teknologien er i dag ikke tilgjengelig i Europa.

I daglig bruk er det oppblåsbare sikkerhetsbeltet som et konvensjonelt sikkerhetsbelte, og fullt ut kompatibelt med baby- og barneseter og sitteputer. I Fords undersøkelse opplevde 90% av testpersonene at det oppblåsbare setebeltet var tilsvarende eller mer komfortable enn konvensjonelle setebelter fordi de oppleves som bløtere og mer polstret.

Teknologien ble først tilbudt på 2011 Ford Explorer i USA, der 40% av kundene valgte dette ekstrautstyret.

Som med andre kollisjonsputer vil Fords oppblåsbare baksetebelter aktiveres når kollisjonsfølerne registrerer at det har skjedd et sammenstøt. Det presser komprimert gass ut av en beholder som er plassert under baksetet, gjennom setebeltelåsen og inn i beltet. De oppblåsbare baksetebeltene fylles på mindre enn 40 millisekunder.

I motsetning til kollisjonsputene, som skaper varme når de blåses opp, fylles Fords oppblåsbare baksetesikkerhetsbelter med kald, komprimert gass.

- Nye Mondeo vil bli den første bilen i sin klasse som tilbyr dette utstyret, og vi er overbeviste om at dette virkelig vil appellere til kundene. sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge AS.

Fords oppblåsbare baksetebelter er det nyeste i en serie sikkerhetsbelteinnovasjoner fra Ford, som går tilbake til 1955, da kundene for første gang ble tilbudt fabrikkmonterte hoftebelter.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford med detaljer om en rekke produktlanseringer ved et spesielt "Go Further"-arrangement i Amsterdam 6. september.

Ford med detaljer om en rekke produktlanseringer ved et spesielt "Go Further"-arrangement i Amsterdam 6. september.

Ford Motor Company vil avsløre detaljene for en større og akselerende produktutvikling for Europa på et spesielt “Go Further”-arrangement i Amsterdam 6. september. Vertskap for det direktesendte arrangementet fra den nye Ziggo Dome-arenaen er Fords administrerende direktør Alan Mulally, Ford of Europes styreformann Stephen Odell og andre sentrale Ford-ledere.

Ford avduker helt ny Mondeo: Flaggskip med premium design, avansert teknologi og 1.0-liters EcoBoost-motor.

Ford avduker helt ny Mondeo: Flaggskip med premium design, avansert teknologi og 1.0-liters EcoBoost-motor.

Ford lanserte i dag en helt ny global Mondeo på sitt hittil største forhandlerarrangement i Europa, der blant annet 2500 forhandlere, ansatte og media var tilstede. Nye Mondeo er bygget på Fords globale CD-plattform, og Fords nye flaggskip vil bli tilgjengelig som 4-dørs sedan, 5-dørs kombikupé og stasjonsvogn. Den vil også komme som klassens første bensindrevne hybridelektriske personbil.

Ford lanserer stor produktakselerasjon i Europa: Vil skape lønnsom vekst med flere nye personbiler, SUV-er og nyttekjøretøy

Ford lanserer stor produktakselerasjon i Europa: Vil skape lønnsom vekst med flere nye personbiler, SUV-er og nyttekjøretøy

Ford Motor Company presenterte i dag detaljene for en større og akselerende produktlansering med bakrunn i selskapets One Fords globale produktsrategi, og tar mål av seg til å utnytte mulighetene for vekst i klassene for store biler, SUV-er og nyttekjøretøyer. Ford lanserte en rekke nye personbiler, nyttekjøretøy og nye teknologier på et stort arrangement i Amsterdam.

Nye Ford Mondeo blir først med Fords fotgjengeroppdagelse og et bredt spekter av smarte teknologier

Nye Ford Mondeo blir først med Fords fotgjengeroppdagelse og et bredt spekter av smarte teknologier

Ford opplyste i dag at nye Ford Mondeo vil bli det første globale produktet med ny teknologi for fotgjengeroppdagelse. Sikkerhetsteknologien kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden ved– eller forhindre – fotgjengerpåkjørsler. Fords nye antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse kan oppdage personer i veibanen og kobler automatisk inn bremsene dersom sjåføren ikke reagerer på advarslene.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no