Gå videre til innhold
Nye Ford Tourneo Custom – perfekt 9-seter for arbeid og fritid.

Pressemelding -

Nye Ford Tourneo Custom – perfekt 9-seter for arbeid og fritid.

Pressemappen inkl. bilder/videoer fra nyttekjøretøyutstillingen i Birmingham finner du på vedlagte link: http://cvshow2012.fordmedia.eu/enhanced.htm

Etter å ha vært forhåndsvist med stor suksess på den internasjonale bilutstillingen i Genève tidligere i år, debuterer produksjonsutgaven av Fords nye 9-seter Tourneo Custom på nyttekjøretøyutstillingen i Birmingham, før salgsstart i Europa senere i år.

- Den dristige nye Tourneo Custom fikk en fantastisk mottagelse i Genève, og nå ser vi frem til å presentere den for et profesjonelt publikum i Birmingham, sier Stephen Odell, styreformann og adm. direktør i Ford of Europe. - Det er en 9-seter med et fantastisk utseende - både innvendig og utvendig - som tilbyr fremragende praktiske egenskaper for daglig bruk - og som samtidig byr på fantastiske kjøreegenskaper.

Elegant og forbedret funksjonalitet

Med et helt nytt utseende, personbillignende interiør og kjøreegenskaper, smarte teknologier og klasseledende drivstofføkonomi, bringer Ford Tourneo Custom mer eleganse og og forbedret funksjonalitet i klassen for 9-setere.

Tourneo Custom har en avansert, strømlinjeformet profil basert på kinetic design-formspråket som brukes på Fords personbiler. Det inkluderer et mer sportslig utseende, dristige, oppadgående skulderlinjer, lett gjenkjennelige trapesformet grill og tydelige hjulbuer.

Tourneo Custom er tilgjengelig som enten 8- eller 9-seter med valget mellom versjoner med kort akselavstand og totallengde på 4,97 meter, og lang akselavstand med totallengde på 5,34 meter, hvorav begge gir rikelig plass til både personer og bagasje.

Den ekstra lengden i utgaven med lang akselavstand betyr ekstra bagasjeplass bak 3. seterad. Med en høyde på under 2 meter er Tourneo Custom tilpasset høydebegrensningene i de fleste parkeringshus.

Fleksibelt personbilorientert interiør

Tourneo Custom bringer personbilorientert eleganse og sofistikerte løsninger til 9-seterklassen, med et helt nytt interiør bygget opp av materialer av høy kvalitet. Det elegante instrumentpanelet har mange av de samme teknologiene som finnes i Fords personbiler. Førerplassen er ytterligere forbedret, med mulighet for finjustering av kjørestilling, der blant annet rattstammen har fireveis justering.

Baksetene kan enkelt felles sammen i forskjellige konfigurasjoner, eller fjernes helt dersom det er mer hensiktsmessig. Baksetepassasjerene nyter for øvrig god plass i et komfortabelt passasjerrom.

Smarte kjøretøyteknologier

Det høye teknologinivået i Tourneo Custom inkluderer følgende utstyr og egenskaper:

ECOnetic Technologies – Fords avanserte løsning for lavt CO2-utslipp inkluderer Auto-Start-Stop og smart regenerativ lading som standard.

  • SYNC kommunikasjonssystem – for stemmestyring av mobiltelefon og musikkanlegg som er tilkoblet kjøretøyet.
  • Nødhjelp – aktivert av SYNC. Dette prisvinnende nye utstyret vil automatisk kontakte redningstjenesten uten inngripen av dem som sitter i bilen dersom det skjer en ulykke, og blant annet gi informasjon om bilens posisjon.
  • Avansert beskyttelse – inkluderer kollisjonsputer for sjåfør og forsetepassasjerer, sidekollisjonsputer foran og kollisjonsgardiner på hver side.
  • Ryggekamera – viser det som skjer bak bilen i førerhusspeilet.
  • Filskiftevarsler og Føreroppmerksomhetsovervåkning – de nyeste sjåførassistanseteknologiene, som varsler sjåføren dersom det oppdages at kjøretøyet utilsiktet beveger seg ut av sin egen kjørebane, eller at sjåføren begynner å bli trett.

Klasseledende drivstofføkonomi

Drivlinjen er en forbedret versjon av Fords 2,2-liters Duratorq TDCi dieselmotor med tre effektklasser: 100 HK, 125 HK og 155 HK. Med 6-trinns manuell girkasse og Auto-Start-Stop som standard gir Tourneo Custom klasseledende drivstoff-forbruk på 0,65 l/mil og 172 g/km CO2-utslipp.

Tourneo Custom er basert på en ny global nyttekjøretøyplattform fra Ford, konstruert for å gi kvikke og reaksjonsvillige kjøreegenskaper med personbilorientert dynamisk karakter, forbedret kjørekomfort og redusert støy. Den har også fremragende funksjonalitet, slitestyrke og lave eierkostnader, inklusive økonomisk 2-årig 50,000 km serviceintervall.

- Våre konstruktører og formgivere har kombinert personbillignende komfort og spesifikasjoner med forbedrede praktiske egenskaper og reduserte eierkostnader, fastslår Per Netland, som er ansvarlig for salget av Fords nyttekjøretøyer i Norge. - Dette elegante og komfortable kjøretøyet med  kompromissløse nyttekjøretøyegenskaper vil dermed forsterke Fords ry hva gjelder slitestyrke og valuta for pengene, legger Netland til.

Produksjonen av nye Tourneo Custom vil starte i sommer ved Fords fabrikk i Kocaeli i Tyrkia, og modellen kommer i salg senere i år.

 

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no