Gå videre til innhold
«Gjenfødelse av et ikon» - eksklusiv “bak kulissene”-dokumentar avslører historien bak den nye Ford Focus RS

Pressemelding -

«Gjenfødelse av et ikon» - eksklusiv “bak kulissene”-dokumentar avslører historien bak den nye Ford Focus RS

Ytterligere informasjon om nye Ford Focus RS er tilgjengelig i den nettbaserte pressemappen.

Traileren til serien kan sees her:

Fra den brennende heten i Arizona til den iskalde ødemarken i Arktis, og fra designstudioene til krasjtestlaboratoriene avslører Ford historien om hvordan nye Focus RS ble skapt.

Videodokumentarserien "Gjenfødelsen av et ikon" viser usminket hvert enkelt trinn i prosessen om hvordan Fords nyeste bilikon ble til.

Historien bak nye Focus RS er uten filter, der vi følger bilen gjennom prosessene på forskjellige steder i verden, der vi blant annet opplever hvordan gymkhana-superstjernen Ken Block tøyer grensene for hva denne bilen kan utføre.

- Focus RS er en unik høyytelsesbil som viderefører en utrolig arv. Dette skaper enorme forventninger som krever inngående lagarbeid, total besluttsomhet og fokus på å levere den ultimate Focus, sier Raj Nair, som har ansvaret for Fords globale produktutvikling.

Traileren til serien kan sees her:

Åtte ukentlige episoder starter 30. september:

  • Episode 1: Prosjektstart – diskusjon mellom Ken Block og Raj Nair om hva den nye modellen skal levere i en tidlig prototype
  • Episode 2: Konstruksjon og utvikling – kollisjonstester utsatte den nye konstruksjonen for nådeløse tester
  • Episode 3: Ute på veien – en 1600 km biltur gjennom et episk landskap tar prototypen fra de høye fjellene i Rocky Mountains til Arizona-ørkenens brennende hete
  • Episode 4: Tester på bane – Ken Block setter kursen mot Fords superhemmelige testanlegg for å utføre “drifting”
  • Episode 5: Ekstremt arktisk klima – vintertesting på nordkalotten, og teamet er under ekstremt press for å forbedre ytelsene
  • Episode 6: Maktkamp – nå handler det bare om ytelser idet Fords fabrikk i tyske Saarlouis gjør seg klar til å starte produksjonen
  • Episode 7: Finjustering – det er dagen for den kritiske kjøreeksamenen etter Ken Blocks oppsiktsvekkende kjøring på Goodwood Festival of Speed
  • Episode 8: Avsluttende kapittel – det er tid for den nervepirrende gjennomgangen av Fords ledergruppe

Nye Focus RS kan bestilles nå for levering til kunder tidlig i 2016. Bilen kommer med ny Ford Performance AWD med dynamisk dreiemomentfordeling som gir fremragende veigrep med enestående smidighet og hastighet i svinger. Kreftene kommer fra den spesialutviklede utgaven av Fords nye 2.3-liters EcoBoost-motor med 350 HK og en akselerasjon fra 0‑100 km/t på 4,7 sekunder.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no