Følg Ford Motor Norge AS

Slik kan motorsportsutøvere hjelpe deg til suksess

Blogginnlegg   •   jan 07, 2018 12:32 CET

Enten du skal i et jobbintervju eller holde en viktig presentasjon kan tankesettet til en topp motorsportutøver være nøkkelen til suksess.

Det er et av funnene i en ny forskningsrapport som ville avdekke hemmelighetene i motorsportsutøvernes hjerne. Studiet, som er finansiert av Ford, konkluderer nemlig med at med enkle hjernetrimøvelser kan alle oppnå suksess, både på og utenfor bilbanen.

Les mer om Fords ypperste Performance-bil, Ford GT, her

- Når du kjører fort og har et ekstremt høyt fokus på arbeidsoppgaven er hjernen til en motorsportutøver opptil 40% flinkere til å overse distraksjoner enn din og min hjerne. Det interessante er at ved hjelp av noen enkle, mentale øvelser kan også helt vanlige mennesker nå dette prestasjonsnivået, sier hjerneforsker ved Kings College i London, Dr Elias Mouchlianitis.

Enkle pusteøvelser og stikkord

Ved hjelp av EEG ble hjerneaktiviteten til de meritterte profesjonelle sjåførene Sébastian Ogier og Andy Priaulx målt mens de kjørte i en bilsimulator. Også ordinære sjåfører ble målt mens de gjennomførte samme øvelse. Noen hadde hatt mental trening i forkant, mens den andre gruppen stilte uforberedt.

Les også: Evald fra Oddas supertaxi ble kjent over hele verden

Vil måle utøvere under løp

Forskningen skal nå brukes av Ford til å utvikle spesielle hjelmer med innebygd EEG-utstyr. Her skal informasjon om motorsportutøverens hjerneaktivitet under en konkurranse løpende overvåkes. Allerede i dag overvåkes hjertefrekvens og kroppens væskenivå.