Gå videre til innhold
Ford med bilvinduer som skal la blinde føle utsikten

Blogginnlegg -

Ford med bilvinduer som skal la blinde føle utsikten

Ford utvikler et nytt, smart bilvindu som skal hjelpe blinde passasjerer med å nyte utsikten fra bilen.

Prototypen «Feel the View» er utviklet av Ford Italia i samarbeid med GTB Roma og det italienske gründerselskapet Aedo.

Ved hjelp av høykontrastbilder som blir tatt fra bilen, gjort om til gråtoner og projisert i bilens sideruter, kan faktisk blinde eller svaksynte kjenne landskapet de kjører forbi med fingertuppene sine. De ulike gråsonene i det projiserte bildet vibrerer med forskjellig intensitet, og landskapet kan leses på ruten med fingertuppene.

Les mer om Fords mange avanserte og praktiske teknologier her

- Vi ønsker å forbedre vanlig menneskers liv, og dette har vært en fantastisk mulighet til å hjelpe blinde med å nyte glede seg over noe som for mange er en viktig del av bilturen, nemlig utsikten. Teknologien er avansert, men konseptet er relativt enkelt og kan gjøre en kjedelig kjøretur til noe virkelig minneverdig, sier Marco Alù Saffi i Ford Italia.

Les: Ny forskning- slik unngår du å bli bilsyk

255 forskjellige intensiteter i gråtonene

Gråtonene i bildet på bilens vindu har 255 ulike grader av intensitet for å gjøre det mulig å «lese» utsikten med hendene.

Kunstig intelligens brukes også til å «lese» bildene som blir tatt og beskrive dem på bilens høyttaleranlegg. Blir et snødekt fjell avbildet, leser teknologien bildet og forteller den blinde eller svaksynte hva de ser.

Selskapet Aedo, som Ford har samarbeidet med i utviklingen av den unike teknologien, har som spesialitet å utvikle hjelpemidler som skal gjøre livet enklere for blinde og svaksynte.

Les også: Her er sengen som løser problemet med en urolig partner

«Feel The View» er foreløpig en tidlig prototype, og det foreligger ingen planer akkurat nå om å sette den i produksjon.

Emner

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no