Gå videre til innhold
IMPONERT: Den erfarne rallysjåføren og mangeårig NM-vinner, Anders Grøndal var imponert etter å ha prøvekjørt den unike Performance-pickupen Ford Ranger Raptor.
IMPONERT: Den erfarne rallysjåføren og mangeårig NM-vinner, Anders Grøndal var imponert etter å ha prøvekjørt den unike Performance-pickupen Ford Ranger Raptor.

Blogginnlegg -

Prøvekjørt: Nye Ranger Raptor – overlegen og imponerende

Med en overlegen kvalitet langs motorveien og et imponerende register å spille på utenfor allfarvei, er nye Ford Ranger Raptor beviset på at Ford ikke setter Raptor-emblemet på en bil uten å mene alvor.

Det mener rallyesset med 15 NM-titler, Anders Grøndal. Han har utfordret den nye, råtøffe Performance-versjonen - av Europas mest solgte pickup de siste årene - i krevende marokkansk ørkenterreng.

- Den sluttet ikke å imponere, enten jeg utfordret den på steinete underlag, sanddyner, sandstrender eller i den innlagte Baja-løypa. De ulike kjøremodusene, fra normal og sport til sand og Baja-modus ga meg en total følelse av å mestre ørkenkjøring, er den erfarne rallysjåførens dom etter prøvekjøringen.

Nye Ranger Raptor har allerede skapt en overveldende interesse, både i Norge og resten av Europa. Ford produserer nå på høygir for at kundene skal få sin ekstrempickup fortest mulig.

Les mer om nye Ford Ranger Raptor og se flere bilder og video her


500 Nm, lynrask og lagd for ekstrem ytelse

Under panseret på råtassen er det en biturbo-versjon av Fords 2-liters EcoBlue dieselmotor som leverer 213 HK og et dreiemoment på hele 500 Nm. Kreftene fordeles lynraskt og effektivt gjennom Fords nye 10-trinns automatgirkasse.Nye Ranger Raptor er lagd for ekstrem ytelse, samtidig som den skal takle de tøffeste utfordringer.

- Den nye 2-liters motoren imponerer på alle måter. Bunndraget i den er herlig. Den responderer raskt, og føles langt kvikkere enn 3,2-literen som tidligere har stått i Rangeren. Den fungerer utmerket sammen med den nye girkassa. Drivstofforbruket holdes også nede med den nye motoren, sier den erfarne rallysjåføren.

Les: Her er 5 grunner til at nye Ford Ranger fortsatt vil være førstevalget

De tøffe og lett synlige forskjermene i kompositt er designet for å beskytte bilen mot skader ved offroad-kjøring. De tillater også overdimensjonerte dekk og lange vandringer for bilens støtdempere. Stigbrettene er utformet spesielt for å forhindre steinsprutskader på karosseriet. De har også dreneringspunkter som leder bort sprut fra sand, gjørme og snø.

Råtøft beist

- Rett forfra ser bilen ut som et råtøft beist, en Ford Ranger som startet med vektløfting den dagen den ble født.Forskjermen er bredere, den har blitt betraktelig hevet og interiøret er råtøft og komfortabelt. Den er rett og slett så tøff som du kan få en pickup. Da jeg fikk nøkkelen følte jeg meg som Maverick i filmen Top Gun da han gikk mot sin F-14 Tomcat, skriver en svært entusiastisk Grøndal på Facebook om sitt første møte med pickupen.

Til daglig jobber han for Grøndal Bilbutikken i Drammen. Det siste han gjorde før han dro ned til den internasjonale lanseringen av nye Ranger Raptor i Marokko, var å vinne NM i bakkeløp på Hunderfossen utenfor Lillehammer.

Les også: Slik spesialtilpasses Fords nyttekjøretøy til ditt behov

Overlegen komfort på landeveien og bedre feste offroad

- Understellet til bilen er adaptive FOX-dempere med uavhengig fjæring som gir overlegen komfort på landeveien og bedre feste offroad. Dette er en bil som både kjører og ser ut som et lekkert beist. Det bringer frem det store smilet på en autofil entusiast som meg straks jeg starter opp motoren. Den leverer i massevis uansett hvor hardt jeg presset den på ganske elendige veier, skryter Grøndal.

Les Din Sides test av nye Ranger Raptor: Bølla blant pickupene

Les Yrkesbils test av nye Ranger Raptor: "Det er når Raptor blir satt på ordentlige prøver at jeg blir imponert"

Les Bilmagasinets test av nye Ranger Raptor: Slipp Raptor løs, og la eventyret begynne

Emner

Pressekontakt

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no