Følg Ford Motor Norge AS

Slik spesialtilpasses Fords nyttekjøretøy til ditt behov

Blogginnlegg   •   des 10, 2018 13:01 CET

Om du trenger kran på den råtøffe pickupen Ford Ranger, en stor skapbil som kan kjøres med vanlig førerkort eller spesialinnredning i din nye Transit så løser Norges eneste godkjente Ford-ombygger, Lafinto dette.

Stadig flere norske kunder ønsker spesialtilpassede løsninger når de kjøper nyttekjøretøy.

- Vi er selvsagt svært stolte over å være Norges eneste Ford-godkjente ombygger. Pr. i dag kan vi i prinsippet spesialtilpasse nyttekjøretøy til enhver bruk. Om du trenger spesialinnredning som håndverker, en skapbil som kan kjøres med vanlig førekort eller en svært rimelig 9-seter til institusjonsbruk så får vi det stort sett alltid til, sier administrerende direktør i Lafinto, Eivind Wolff.

Her kan du bygge din egen Transit Chassis Cab

Fords Qualified Vehicle Modifier (QVM)-programmet er et sertifiseringssystem som Ford - Europas største produsent av nyttekjøretøy lanserte i 2017. De ville forsikre seg om at både ombygginger og påbygginger av deres modeller gjøres i henhold til Fords spesifikasjoner.

Fredrikstad-bedriften Lafinto er foreløpig den eneste i Norge som har bestått den strenge sertifiseringsprosessen til Ford.

Les: Her er 5 grunner til at nye Ford Ranger fortsatt er førstevalget

Ford har en unik stilling

- Ford har en helt unik stilling i det norske markedet, spesielt når det gjelder ombygging til skapbiler. Her får vi et Transit-chassis med fire hjul som vi monterer på skap og innredning etter kundens ønsker. I motsetning til hva som er tilfelle for en rekke andre merker tilbys chassisene med forhjuls- og bakhjulstrekk. Du kan også velge mellom automat eller manuelt gir, Mange velger Fords løsninger fordi de kan levere høyere nyttelast på ferdig ombygd bil enn de fleste andre, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Sertifisering et viktig kvalitetsstempel

Ford har i to år på rad satt salgsrekord for nyttekjøretøy og befestet sin stilling som Norges nest største nyttekjøretøyaktør. De mener det omfattende tilbudet om kvalitetsgodkjent skreddersøm for dette markedet er et stort konkurransefortrinn.

Les også: 8 smarte løsninger som gjør Fords varebiler til et ekstra bra valg

- Bruken av alle våre nyttekjøretøy-modeller er svært varierende. Det er også helt avgjørende for Ford at disse ombyggingene skjer på en måte som garanterer at det ombygde kjøretøyet er akkurat like bra som en original Ford. Derfor er denne sertifiseringen et viktig kvalitetsstempel for kunden, sier Løvli.

Stor etterspørselsvekst

Statistikk fra Storbritannia viser at markedet for denne type ombygginger og påbygginger årlig har steget med mer enn 15 %. Ifølge Lafinto - som er en av Norges aller størst på området - ser de en tilsvarende økning i etterspørselen fra norske kunder.

- Vi bygger om rundt 2500 biler hvert år. Foruten ombygging av Transit-chassis til skapbil eller kjølebil som kan kjøres med vanlig førerkort, bygger vi nærmest daglig om innredninger og andre løsninger til både Connect, 2-tonns Transit og Transit Custom, sier Lafintos administrerende direktør.

Standardpakker for forskjellige yrkesgrupper

Ford og Lafinto tilbyr egne standardpakker for yrkesgrupper som oftest ønsker en ombygd bil.

- Vi vet at en elektriker har mer behov for plass til verktøykasser enn en rørlegger. Vi vet også at flere yrkesgrupper gjerne vil ha plass til service og ekstrautstyr i bilen, og tilpasser skap og skuffeløsninger i forhold til dette. For de enkleste innredningsløsningene koster det 4000-5000 kroner og oppover. Vi leverer også egne varmeskap for å holde arbeidstøyet tørt eller kjøleskap til nisten. Det er helt opp til den som bestiller, sier administrerende direktør i Lafinto, Eivind Wolff.

Les også: Derfor bør du ta EU-kontrollen hos din Ford-forhandler

Her er noen få av de mange ombyggingsjobbene Lafinto har gjort: