Gå videre til innhold
1.0-liter EcoBoost er kåret til årets motor internasjonalt.

Pressemelding -

1.0-liter EcoBoost er kåret til årets motor internasjonalt.

Fords nye 1.0-liters EcoBoost-motor – som har høstet mye applaus som drivlinje for Ford Focus – er utropt til «International engine of the year for 2012".

Den høyteknologiske 3-sylindrede motoren ble også utropt til “Beste nye motor” og “Beste motor under 1,0 liter” av juryen, som består av 76 journalister fra 35 land, som vurderte kjøreegenskaper, ytelser, økonomi, raffinement og vellykket applikasjon av avansert motorteknologi.

Dette er første gang en Ford-motor blir "Internasjonal årets motor" i prisens 13-årige historie. 1,0-liters EcoBoost oppnådde til gjengjeld flere poeng enn noen annen vinnermotor i løpet av disse årene, og fikk 28% flere stemmer enn neste motor på listen for 2012.

- Da vi konstruerte denne motoren var målet å skape en motor med drivstofføkonomi på grensen til det umulige, imponerende ytelser, lave støy- og vibrasjonsnivåer og kjøreegenskaper i særklasse - i det som er en meget liten 3-sylindret motor, sier Joe Bakaj, Fords visepresident for globale drivlinjer.  Teamet svarte på den tilnærmelsesvis umulige utfordringen med en rekke imponerende innovasjoner, og resultatet er en bensinmotor som virkelig endrer opplevelsen av hva en liten motor kan utrette.

Dean Slavnich, styreformannen for “Intrernasjonale årets motor" og redaktør av Engine Technology International hadde denne kommentaren: - Dette er en velfortjent seier til en virkelig bemerkelsesverdig motor.

Motoren - liten nok til å få plass på et A4-ark - er utviklet ved Fords europeiske tekniske sentre.  Den debuterte i Ford Focus, og vil bli tilgjengelig i C-MAX og B-MAX senere i år.

I Focus har 100 HK-versjonen av 1,0-liters EcoBoost drivstofføkonomi på 4,8 l/100 km* og et CO2-utslipp på 109 g/km, som er best i klassen. Tallene for 125-hesteren er 5.0 l/100 km med et CO2-utslipp på 114 g/km.

Ford of Europe planlegger å tredoble årsproduksjonen av kjøretøy utstyrt med EcoBoost bensinmotorer til ca. 480.000 motorer årlig innen 2015, fra 141.000 i 2011. Over 300.000 av disse vil være utstyrt med den prisbelønte 1,0-liters-motoren.

# # #

*Alle tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er fra offisielt godkjente tester i samsvar med EU-direktiv 93/116/EC.  Oppgitte tall for drivstofforbruk er basert på det europeiske drivstofføkonomidirektivet EU 80/1268/EEC og vil kunne skille seg fra resultatene av kjøresykluser for måling av drivstofforbruk i andre deler av verden.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no