Gå videre til innhold
100 år siden Ford kom til Europa!

Pressemelding -

100 år siden Ford kom til Europa!

Styreformann i Ford Motor Company og oldebarnet til Henry Ford, William Clay Ford Jr., avduket denne uken en benk og en minnetavle for å markere at Ford har vært 100 år i Irland og Europa.

Avdukingen fant sted i sentrum av den lille landsbyen Ballinascarthy, bare 40 km fra Cork. Det var herfra faren til Fords grunnlegger emigrerte til USA i 1847. Familien slo seg ned i Michigan, og her ble Henry Ford født i 1863.

Irland var det første landet utenfor Nord-Amerika hvor Ford etablerte en fabrikk. Dette var også stedet der den siste ikoniske Model T rullet av samlebåndet en desemberdag i 1928.

Ford kommer hjem

- Jeg er både stolt og glad for å komme hjem til Cork for å feire Fords 100-års jubileum i Irland og Europa. Ford har dype røtter i Cork, ikke bare gjennom min families historie, men også fordi fabrikken har vært en drivkraft for utviklingen i området i mange tiår, sa Bill Ford ved avdukingen.

Fords styreformann deltar også i en mottakelse i rådhuset i Cork hvor ansatte ved fabrikken Henry Ford & Son Limited skal hedres. Hele 300 tidligere og nåværende Ford-ansatte vil være tilstede i rådhuset.

Henry Ford var veldig bevisst sin irske herkomst igjennom hele sitt liv. Det var derfor han valgte nettopp Cork-området da han etablerte den første bilfabrikken utenfor Nord-Amerika. Dette skjedde i april 1917.

Som han sa selv: Mine forfedre kom fra Cork, og byen - med sin flotte havn - hadde mange bra steder for å bygge industri. Det var også følelser involvert.

Først verdens største traktorfabrikk..så kom verdens siste Modell T

Selskapet som Henry Ford etablerte i 1917 ble kalt Henry Ford & Son Limited. Det navnet bærer Ford i Irland fremdeles, og er det eneste Ford-selskap i verden som har navnet til selskapets grunnlegger.

Traktoren Fordson var fra starten av det store produktet ved fabrikken i Cork. I 1929 var det den største traktorfabrikken i verden. Fabrikken produserte også bilmodeller som ikonet Model T. Den siste Model T som ble produsert i verden rullet også av samlebåndet her i desember 1928.

Andre modeller som ble produsert på Fords fabrikk i Cork var Model A, Model BF, Model Y, Prefect, Anglia, Escort, Cortina og Sierra. Fabrikken stengte I 1984.

Idag er det ingen andre merker som har like mange forhandlere som Ford i Irland.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no