Gå videre til innhold
SATSER PÅ SAARLOUIS: Her er en Focus RS på samlebåndet på den tyske fabrikken. For å produsere nye Focus investerer Ford nå milliardbeløp.
SATSER PÅ SAARLOUIS: Her er en Focus RS på samlebåndet på den tyske fabrikken. For å produsere nye Focus investerer Ford nå milliardbeløp.

Pressemelding -

Investerer 5,4 milliarder kroner i Focus-produksjon

Ford investerer 600 millioner EURO, eller 5,4 milliarder norske kroner, i fabrikken i Saarlouis i Tyskland for å klargjøre den for produksjon av neste generasjon Ford Focus.

- Denne investeringen bekrefter Fords fortsatte satsing på Tyskland som hovedbase i Europa. Vi har over 25 000 ansatte i Tyskland idag. Det er mer enn noen andre steder i Europa, sier toppsjefen i Ford Europa, Jim Farley.

Ford økte sitt salg i Europas 20 største markeder med hele 5% fra 2015 til 2016. Hele 1,4 millioner nye biler ble solgt. Ford befestet også sin posisjon som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke - også i 2016.

Reduserer CO2 med 20%

Investeringene på fabrikken i Saarlouis skal gå til innkjøp av toppmoderne produksjonsutstyr og bedre logistikksystemer. Spesielt viktig er innkjøpet av to store stålpresser som skal benyttes i produksjon av lettere bildeler. Investeringen skal også sørge for at energiforsyningen til fabrikken blir både mer miljøvennlig og mer effektiv. CO2-utslippet fra forbruk av strøm og oppvarming skal reduseres med hele 20%.

Tysk produksjon helt avgjørende for Ford

- Vi har fabrikker for produksjon av både biler og motorer i både Saarlouis og Køln som også produserer biler for kunder over hele verden. Vi har også Fords store forsknings- og utviklingssenter i Aachen som skaper morgendagens teknologier, sier Farley.

Fabrikken i Køln produserer den mest solgte småbilen i Europa, Ford Fiesta.

- Tyskland er helt avgjørende for Fords globale forretningsvirksomhet. ikke bare i dag, men også i fremtiden - noe denne store investeringen viser, sier Farley.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no