Gå videre til innhold
Ford Motor Company annonserte i dag at de i løpet av de neste fem årene vil investere 8,4 milliarder norske kroner i selskapet Agro AI som jobber med kunstig intelligens.
Ford Motor Company annonserte i dag at de i løpet av de neste fem årene vil investere 8,4 milliarder norske kroner i selskapet Agro AI som jobber med kunstig intelligens.

Pressemelding -

Ford investerer 8,4 milliarder kroner i kunstig intelligens

Ford Motor Company annonserte i dag at de i løpet av de neste fem årene vil investere hele 8,4 milliarder norske kroner i selskapet Agro AI som jobber med kunstig intelligens.

Investeringen gjøres for å utvikle et virtuelt kjøresystem for Fords første serieproduserte selvkjørende bil som kommer i 2021, og for potensielle lisenser til andre selskap.

Argo AI har noen av de aller fremste ekspertene på robotikk og kunstig intelligens. Administrerende direktør Bryan Salesky og driftsdirektør Peter Rander har begge vært ansvarlige for selvkjørende biler i henholdsvis Google og Uber. Investeringen er på en milliard dollar, tilsvarende 8,4 milliarder norske kroner.

Investorenes verdier øker

- Det neste tiåret vil den selvkjørende bilen ha like stor innvirkning på samfunnet som Fords samlebånd hadde for 100 år siden. Investeringen i Argo AI vil styrke Fords ledende posisjon på selvkjørende biler, og utvikle teknologier som andre kan ønske å lisensiere i fremtiden. Dette vil øke våre investorers verdier betraktelig, sier Ford Motor Companys toppsjef, Mark Fields.

Teamet som jobber med Fords virtuelle kjøresystem og programvaren som fungerer som den selvkjørende bilens hjerne, blir nå kombinert med robotikk og kunstig intelligens.

Argo AIs kunnskap og Fords størrelse er en unik kombinasjon mellom en teknologisk gründerbedrift og erfaringen og disiplinen til en ledende bilprodusent.

- Vi er ved et vendepunkt i bruken av kunstig intelligens. En vellykket bruk av dette i selvkjørende biler vil fundamentalt endre hvordan mennesker og gods forflytter seg. Vi får energi av Fords visjoner for fremtidig mobilitet, og tror partnerskapet vil gjøre at selvkjørende biler blir masseprodusert og billige nok til å brukes av alle, sier Argo AIs administrerende direktør, Bryan Salesky.

Uten ratt og pedaler

Samarbeidet skal føre frem til en såkalt SAE 4 selvkjørende bil. Det betyr at bilen kjører helt av seg selv, uten at du trenger å gjøre noen ting. Fords bil vil med andre ord kjøre uten bruk av verken pedalsett eller ratt.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no