Følg Ford Motor Norge AS

Fords «værfabrikk» garanterer hvit jul!

Pressemelding   •   nov 24, 2016 10:00 CET

SNØ INNE: I det toppmoderne testsenteret til Ford som nå bygges i Køln vil omtrent alle værforhold kunne gjenskapes. Foto: FORD

Med et tastetrykk kan du velge været du ønsker deg - året rundt. Fords nye «værfabrikk» gir ingeniørene mulighet til å teste bilmodeller under alle tenkelige og utenkelige værforhold.

Fra arktisk frost til ørken eller regnskogens ekstreme fukt. Alle typer vær kan simuleres i Fords nye og topp moderne testsenter i Køln, Tyskland. Enten du ønsker vindhastighet på 250 km/t, høyder på 5 200 meter eller temperaturer mellom -40 og + 55 grader så kan det gjenskapes her.

- Som den første i bransjen som tilbyr simulering av både høyde og muligheten til å skape skikkelig snøvær, så vil dette senteret være et viktig verktøy for oss for fortsatt å utvikle de beste kjøretøyene i de forskjellige klassene, sier ansvarlig for produktutviklingen i Ford Europa, Joe Bakaj.

Tøff testing i ekstremvær

Testsenteret er med sine 5 500 m2 omtrent på størrelse med en fotballbane og står klart til bruk i løpet av 2017. Hovedformålet er å sørge for at Ford fortsatt leverer biler som fungerer optimalt, både komfortmessig og sikkert, under alle slags ekstreme vær- og føreforhold.

Senteret inneholder to vindtunneler, en stasjon som simulerer høyder og fire temperaturkontrollerte testkamre. I tre av disse kan også fukten i miljøet påvirkes. Her kan det med andre ord både snø og regne tett.

HØYDESIMULATOR: Inni dette rommet blir Fords modeller utsatt for høyder opptil 5200 meter. HØYDESIMULATOR: Inni dette rommet blir Fords modeller utsatt for høyder opptil 5200 meter.

Tester alle slags biler

Senteret skal også brukes til testing av Fords økende antall av sportslige varianter. Det inkluderer den prisbelønte Focus RS, Focus ST og Ford Mustang.

Samtlige modeller blir testet under alle slags værforhold. Anlegget er også bygget for å teste både forhjulsdrevne biler, biler med bakhjulsdrift og varianter med trekk på alle fire.

- Med dette nye testsenteret kan Ford effektivt gjenskape de mest utfordrende vær og klimasituasjoner som inntreffer jorden rundt. Det at vi også kan repetere disse værforholdene gjør dette ekstra viktig, sier ansvarlig for produktutvikling i Europa, Joe Bakaj.

Fords testkjøringer i Europa inkluderer også blant annet testing på en veistrekning full av veihull i spesialdesignede sidevindstunneler og ved kjøring i saltvann- og gjørmebad.

Fords kjøretøy blir også regelmessig utsatt for millioner av kilometer med testing på ekstreme steder som Mojave-ørkenen i USA, ved Polarsirkelen og Grossglockner høyt oppe i Alpene i Østerrike.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.