Gå videre til innhold
I det hemmelige går Ford-ansatte rundt på gigantfabrikken i Valencia og legger feil og ødelagte deler på samlebåndet. Disse såkalte «Gremlins-testene», skal sammen med et unikt fotosystem, sikre at Ford fortsatt leverer best på kvalitet.
I det hemmelige går Ford-ansatte rundt på gigantfabrikken i Valencia og legger feil og ødelagte deler på samlebåndet. Disse såkalte «Gremlins-testene», skal sammen med et unikt fotosystem, sikre at Ford fortsatt leverer best på kvalitet.

Pressemelding -

Ødelegger med vilje på Fords gigantfabrikk

I det hemmelige går Ford-ansatte rundt på gigantfabrikken i Valencia og legger feil og ødelagte deler på samlebåndet. Disse såkalte «Gremlins-testene», skal sammen med et unikt fotosystem, sikre at Ford fortsatt leverer best på kvalitet.

Xabier Garciandias eneste jobb er å sørge for at feil deler som et halvferdig rattsystem eller en feil motordel blir plantet på rullebåndet i en av verdens mest avanserte bilfabrikker i Valencia, Spania.

- Disse «Gremlins-testene» gjør at vi kan forsikre oss om at systemet for å fange opp feil, fungerer perfekt. Våre arbeidere blir veldig fornøyde når de finner feil deler, men vi gjør deres jobb vanskeligere hele tiden. Det er helt avgjørende å kunne se feil deler- og luke dem ut, sier den Xabier Garciandia, teknisk ekspert i Ford Europa.

En milliard bilder

Som den første i bilbransjen bruker også Ford en avansert teknologi som tar bilder av og nøye overvåker hver eneste del i produksjonen på gigantfabrikken, hvor det hvert år blir bygget 400 000 biler og 330 000 motorer.

I løpet av to uker blir mer enn en milliard bilder tatt av hele produksjonsprosessen. Det er like mange bilder som det blir lastet opp på Instagram i hele Europa.

Ford produserer flere bilmodeller på den toppmoderne fabrikken i Valencia enn noe annet sted i Europa. Både Ford Kuga, Kuga Vignale, Mondeo, Mondeo Vignale, S-MAX, S-MAX Vignale, Galaxy, Transit Connect og Tourneo Connect blir satt sammen her. Også Fords 2- og 2.3-liters Ecoboost-motorer blir satt sammen her.

Kan bli standard på alle Fords fabrikker

Så langt har feil motordeler, feil styringsenheter og til og med feil dashbord blitt plantet på samlebåndet i hele 34 forskjellige deler av produksjonen. Så vellykket har systemet vært at Ford nå vurderer å introdusere det i alle sine fabrikker over hele verden.

- Måten vi i vårt daglige liv bruker digitale kameraer og mobiltelefoner på for å dokumentere, forandrer nå også måten vi bygger biler og motorer på. Men vi må også kvalitetssikre testene. Vi gjør dette på en måte som vi tror er unik innenfor bilindustrien, sier Garciandia.

Bruker strutsefjær for perfekt lakk

Ford har kommet med flere forskjellige ekstreme og til tider unaturlige prosesser for å sikre at samtlige biler som blir produsert på megafabrikken - hvert 40. sekund - er av topp kvalitet:

# Ekstremt sensitive mikrofoner registrerer eventuell motorulyd.

# Egne ansatte lytter på motorlyden til hver eneste Ford Focus RS.

# Strutsefjær blir brukt til å børste alle modeller, før det siste laget med lakk påføres, for å oppnå optimalt resultat.

# Den første i industrien som bruker digitale kameraer til å identifisere lakkfeil på forskjellige karosserideler.

# Alle kjøretøy gjennomgår en lydtest - slik at bilenes blåtann-system skal fungere optimalt.

# Alle biler blir kjørt på en virtuell landevei for å undersøke at alle de avanserte førerassistanse-systemene fungerer slik de skal.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Tøft testregime gjør Team Skys Ford Mondeo  følgebiler klar for sykkelløpet “Helvete i Nord"

Tøft testregime gjør Team Skys Ford Mondeo følgebiler klar for sykkelløpet “Helvete i Nord"

Syklistene kaller det “Helvete i Nord”, og sykkelrittet Paris-Roubaix er ett av de mest krevende og utmattende på terminlisten. Løpet går over nesten 260 km, inklusive lange strekninger fylt av åpne hull og 50 km brostein. Paris-Roubaix er ikke bare en prøvelse for de 200 rytterne – løpet er også en utfordring for følgebilene, inklusive Team Skys Ford Mondeoer under rittet i Nord-Frankrike.

Ford har spesialutdannede “motorlyttere” for å  sikre at hver nye Ford Focus RS kjører feilfritt

Ford har spesialutdannede “motorlyttere” for å sikre at hver nye Ford Focus RS kjører feilfritt

Fra vinsmaking til stemming av et konsertflygel finnes det ingen erstatning for de menneskelige sansene når det gjelder å sikre at produktene innfrir de strengeste kvalitetskravene. I en verden hvor produkttesting i stigende grad gjennomføres av høyteknologisk utstyr har Ford oppdaget, at det er ingenting som kan måle seg med to gode ører for å bidra til at nye Focus RS oppnår optimale ytelser.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no