Gå videre til innhold
Teknologi som kan spare sjåføren for fartsbøter  er blitt stor slager blant europeiske Ford-kjøpere

Pressemelding -

Teknologi som kan spare sjåføren for fartsbøter er blitt stor slager blant europeiske Ford-kjøpere

Teknologi som hjelper sjåføren til å unngå kostbare fartsbøter er iferd med å bli en av de mest populære utstyrsvalgene for Ford-kunder i Europa. Nå gjøres dette utstyret - Ford Intelligent Hastighetsbegrenser - tilgjengelig også på den nye SUV-modellen Ford Edge, som dukker opp hos norske Ford-forhandlere i løpet av sommeren.

Når systemet aktiveres av sjåføren - bruker Fords Intelligente Hastighetsbegrenser kameraer til å lese fartsgrenseskiltene - og justerer gasspjeldet slik at sjåføren unngår å overskride fartsgrensen, noe som ikke bare kan føre til kostbare bøter, men også kjøreforbud og ulykker.

Denne uken iverksetter for øvrig det europeiske trafikkpolitiet TISPOL en uke med konsentrert overvåkning av hastighetsgrensene i 27 europeiske land. Et lignende tiltak i fjor førte til at over 540.000 bilister ble tatt for å kjøre for fort.

Økt fokus på kameraovervåkning av hastigheten vil føre til at minst 500 nye overvåkningskameraer monteres i Frankrike innen 2018, mens i Storbritannia har en parlamentskomité bedt om utvidet bruk av kameraer for å overvåke hastigheten på veiene. Nylig ble også det første kameraet for hastighetsovervåkning montert i Luxembourg. Det er med andre ord grunn til å regne med at muligheten for å bli oppdaget når en bryter fartsgrensen blir stadig mer sannsynlig

Dette er det åpenbart stadig flere sjåfører som tar med i beregningen når de setter seg bak rattet. Siden Intelligent Hastighetsbegrenser ble lansert på de to første Ford-modellene (S-MAX og Galaxy) har over 95% av dem som allerede har kjøpt disse to bilmodellene bestilt teknologien. I Norge er tallene 96% for S-MAX og 98% for Galaxy.

Sjåførene er ikke alltid klar over at de bryter fartsgrensen, og blir først klar over det når de ser blinket av en kamerablitz, med en påfølgende fartsbot i posten. Intelligent Hastighetsbegrenser kan med andre ord fjerne en av stressfaktorene ved å kjøre bil og sikre at sjåføren holder lovlig hastighet.

Intelligent Hastighetsbegrenser kombinerer funksjonaliteten til to Ford-teknologier:

Justerbar fartsbegrenser – som gjør det mulig for sjåføren å stille inn kjøretøyets maksimale hastighet manuelt

Trafikkskiltgjenkjenning – viser sjåføren skiltene med aktuell fartsgrense og forbikjøringsforbud, og tilhørende skilt når fartsgrensen opphører - i instrumentpanelet

Ford Intelligent Hastighetsbegrenser kan sørge for at bilens toppfart automatisk justeres til lovlig hastighet på veier med skiftende fartsgrenser. Hvis kjøretøyet er utstyrt med navigasjonssystem bruker Intelligent Hastighetsbegrenser også kartdata for forbedret nøyaktighet hva gjelder fartsgrenser.

Systemet bruker et kamera i frontruten til å overvåke veiskiltingen. Når hastighetsgrensen er lavere enn innstilt makshastighet senker systemet automatisk mulig toppfart. Når fartsgrensen igjen øker lar systemet sjåføren akselerere til den nye hastighetsgrensen.

Andre avanserte sjåførassistanseteknologier som er introdusert av Ford i Europa inkluderer videoteknologi som gjør det mulig å se rundt hjørner. Det innovative Front Split View-kameraet er nå tilgjengelig som ekstrautstyr på nye Ford S-MAX og Galaxy og viser sjåføren et 180-graders bilde av det som er foran bilen fra et videokamera i grillen. I et kryss med dårlig oversikt eller ved utkjøring fra en eiendom med eksempelvis en høy hekk vil kameraet vise sjåføren kjøretøy, fotgjengere og syklister som nærmer seg fra begge sider.

Et annet sikkerhetssystem fra Ford er Blindsonevarsler som gir varsel både visuelt og med lyd dersom et kjøretøy krysser bak eget kjøretøy når dette rygges ut fra en parkeringsplass.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford har spesialutdannede “motorlyttere” for å  sikre at hver nye Ford Focus RS kjører feilfritt

Ford har spesialutdannede “motorlyttere” for å sikre at hver nye Ford Focus RS kjører feilfritt

Fra vinsmaking til stemming av et konsertflygel finnes det ingen erstatning for de menneskelige sansene når det gjelder å sikre at produktene innfrir de strengeste kvalitetskravene. I en verden hvor produkttesting i stigende grad gjennomføres av høyteknologisk utstyr har Ford oppdaget, at det er ingenting som kan måle seg med to gode ører for å bidra til at nye Focus RS oppnår optimale ytelser.

Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser  bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

Å befinne seg i en trafikkork kan være slitsomt og kjedelig. Men det er nøyaktig hva europeiske bilførere gjør gjennomsnittlig 30 timer pr. år.* Ford utvikler nå teknologi som kan gjøre køkjøring til en langt mer avslappende opplevelse. Ford køkjøringsassistent sørger for at bilen automatisk forblir i midten av kjørebanen og bremser og akselererer for å holde følge med forankjørende bil.

Ford bekrefter 7 av 13 nye globale elektrifiserte kjøretøy - som kommer i løpet av de neste 5 årene.

Ford bekrefter 7 av de 13 elektrifiserte modellene - lanserer elektrifisert F-150, Mustang og Transit som en del av en betydelig satsning på elektrifiserte plattformer og selvkjørende biler frem mot 2020. Ansetter 700 mennesker.

Ford kunngjorde i dag 7 av de 13 nye globale elektrifiserte bilene som lanseres i løpet av de neste fem årene, inkludert hybridversjoner av bestselgeren F-150 pickup og ikoniske Mustang i USA, en plug-in hybrid Transit Custom varebil i Europa og en hel-elektrisk SUV med en forventet rekkevidde på minst 482 km for kunder globalt.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no