Gå videre til innhold
Ford lager ny knekollisjonspute  som gir mer plass og sparer vekt

Pressemelding -

Ford lager ny knekollisjonspute som gir mer plass og sparer vekt

Kollisjonsputene har reddet titusener av liv siden de ble introdusert for over 35 åre siden.

Designerne må også ta hensyn til kollisjonsputene og størrelsene på dem ved utvikling av biler og er således svært fornøyd med at kollisjonsputer nå har blitt både mindre og lettere.

Ford har nå utviklet en knekollisjonspute for forsetepassasjeren som er bygget inn i lokket på hanskerommet i stedet for i dashbordet. Det gir passasjeren mer plass til å strekke ut bena. I stedet for en kollisjonspute i tekstil består den nye konstruksjonen av formstøpt plast bygget inn i hanskeromlokket.

Den nye kollisjonsputen er bare 46 cm lang og 28 cm bred og representerer bare en tredjedel av vekten til en konvensjonell knekollisjonspute - men likevel med tilsvarende beskyttelse. Oppfinnelsen omfattes for øvrig av over 30 patenter.

Ved en kollisjons vil en gassgenerator inne i hanskeromlokket blåse opp kollisjonsputa på 20 millisekunder og skyver lokket utover for å beskytte passasjerens ben.

- Dette er en ny måte å tenke kollisjonsputer på, sier Sean West, som har ledet utviklingen av den nye knekollisjonsputa. - I løpet av ett år arbeidet vi oss gjennom hundrevis av prototyper for å komme frem til en løsning som var helt riktig. Resultatet var verdt innsatsen. Med denne konstruksjonen kunne vi kombinere funksjonen til to deler i en del og dermed spare plass, vekt og komponenter og samtidig flytte dashbordet fremover for å gi mer plass til forsetepassasjeren.

Den nye kollisjonsputa åpner ifølge West en ny verden av muligheter for bruk av innsprøytingsformede kollisjonsputer i plast. Den første innovative knekollisjonsputa har fått plass i nye Ford Mustang, men det er stor sannsynlighet for at den etter hvert også vil finne veien inn i andre Ford-modeller.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no