Gå videre til innhold
En frisk pust for allergikere. Nye Ford Mondeo filtrerer vekk nesten all forurensning, pollen og lukt

Pressemelding -

En frisk pust for allergikere. Nye Ford Mondeo filtrerer vekk nesten all forurensning, pollen og lukt

Ifølge ekspertene kan det å kjøre med allergireaksjoner ha alvorlige konsekvenser for sikkerheten. Nysing, kløende øyne og hosting kan føre til at for eksempel personer med høysnue har tre ganger så stor sannsynlighet for å bli utsatt for en trafikkulykke som personer uten dette problemet.*

Ford introduserer nå et nytt luftfilter som blokkerer inntil 99% pollen og nitrogendioksid – en vanlig årsak til astma - og forurensning i form av gass og lukt.

- Frisk luft er ikke en selvfølgelig del av interiøret på mange moderne biler, men det er en viktig del av kvalitetsopplevelsen som følger med Fords biler utstyrt med det nye filteret, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge. - Det nye filteret er 50% mer effektivt enn forgjengeren når det gjelder å blokkere ultrasmå partikler på tykkelse med en tusendedel av et menneskehår.

Det nye filtreringssystemet er utviklet ved Fords europeiske forskningssenter i Aachen i Tyskland, og består blant annet av aktivert kull – og finnes i avanserte gassmasker, respiratorer og romdrakter. Luftkvalitetssensorene registrerer nivåene av karbonmonoksid (CO) og nitrogendioksid utenfor bilen, og stenger om nødvendig klimaanlegget for luftinntak. Etter behov vil det også slå på den avanserte luftfiltreringen og luftresirkulasjonen.

- Teamet bak det nye filteret kjørte testbiler både i områder med ekstra tett trafikk og konsentrert forurensning, som inne i tunneler, og langt ut på landet hvor forurensningen var minimal, forteller Haugaard. Den nye filtreringsteknologien har en kvalitet som man gjerne forbinder med ekstra luksuriøse biler, fastslår Haugaard. Det er også langt mer slitesterkt. Skifteintervallet for det avanserte filtersystemet på nye Mondeo vil være 2 år/30.000 km – nesten dobbelt så langt som på forgjengeren.

Teknologien vil spesielt gavne folk med høysnue – som er over en fjerdedel av alle Europeere.

Forskning har påvist at et angrep av høysnue mens man kjører bil kan påvirke sjåføren på et nivå som tilsvarer et alkoholnivå i blodet på 4 promille. Nysing mens bilen holder en hastighet på 95 km/t kan føre til at man kjører i "blinde" i opptil 20 meter. Folk som lider av høysnue har også tre ganger så stor mulighet for å bli innblandet i en trafikkulykke enn de som ikke plages av dette.****

- Klimaendringer og økte pollenmengder i luften betyr at allergikere står overfor pollensesonger i store deler av Europa som strekker seg fra januar til oktober, sier Uwe Berger, leder for pollenforskning ved det medisinske universitet i Wien, som også koordinerer www.polleninfo.org, som gir informasjon om pollennivåene i Europa. - Redusert eksponering mot pollen gir betydelige sikkerhetsgevinster og økt komfort, sier han.

Nye Mondeo, som allerede har startet sitt forhåndssalg vil med det nye filteret gi klassens beste luftrensing. Systemet vil også bli tilgjengelig på kommende Ford-modeller, inklusive nye S-MAX.

# # #

* Basert på studier utført av Halfords Autocentres

 ** Uwe E. Berger, leder for forskningssenter for aerobiologi og pollen ved det medisinske universitetet i Wien

*** Vuurman EFPM, Vuurman LL, Lutgens I, Kremer B.: Allergier er en risikofaktor for trafikksikkerhet. Allergy 201469 906–912

**** Basert på en studie utført av den tyske automobilklubben AvD (Automobilclub von Deutschland)


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no