Gå videre til innhold
Ford viste muskler ved å plassere Mustang  på toppen av verdens høyeste bygning

Pressemelding -

Ford viste muskler ved å plassere Mustang på toppen av verdens høyeste bygning

Flere bilder til saken:  http://www.mustangrises.com/

Som en klar markering av sine ambisjoner om en sterk tilstedeværelse i Midtøsten og Afrika har Ford introdusert den nye Mustang-modellen ved å plassere den i 112. etasje på verdens høyeste bygning Burj Khalifa i Dubai - 399,4 meter over bakken.

Begivenheten, der Fords styreformann Bill Ford var tilstede, ble fulgt over hele verden via direktesending på internett, og av ca. 10 000 personer som hadde samlet seg i sentrum av Dubai. Se hva som skjedde i videoen under.

- I dag plantet vi Fords flagg på et symbolsk punkt for Midt-Østen og Afrika, et utrolig spennende utviklingsområde for bilindustrien, fastslo Bill Ford. - Vi sendte også en melding til verden om at Mustang nå er en global modell etter 50 år som Amerikas ubestridte viktigste bilikon.

Og det var ingen enkel begivenhet som fant sted. Bilen, en knallgul Mustang cabriolet, ble fraktet til topps i deler og satt sammen i 112. etasje, 399,4 meter over bakken. Tilsammen tilbakela heisene 30 km med bildelene og det tok tilsammen 7 timer å bygge bilen.

Det hele startet med en dramatisk reise som begynte på toppen av et fjell i Arizona, der en uidentifisert hovedperson mottok en telefonsamtale. Den var starten  til en reise på hesterygg, i fly, i bil, i helikopter og på vannscooter  til Dubai for å levere det ikoniske ponni-emblemet, som ble plassert i grillen på den knallgule Mustangen som tegn på at den var ferdig bygget.

Først i den avsluttende seansen  i 112. etasje i Burj Khalifa ble hovedpersonen avslørt. Mannen som fraktet Mustang-emblemet var Bill Ford - oldebarnet til Henry Ford. Se video under.

Ford Mustang ble lansert 17. april 1964 i forbindelse med Verdensutstillingen i New York.

Bilen kom i salg samme dag, en dag da det ble tegnet 22 000 kjøpekontrakter, og innen 12 måneder hadde bilen fått 418 000 nye eiere. Siden da er det solgt over 9 millioner Mustang.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no