Gå videre til innhold
Produksjonsstart for nye Ford Mustang til verdensomspennende salg

Pressemelding -

Produksjonsstart for nye Ford Mustang til verdensomspennende salg

FLAT ROCK, Mich., 28. august 2014 – Det første eksemplaret av nye Ford Mustang rullet i dag ned fra samlebåndet i Fords fabrikk i Flat Rock Michigan, og markerte dermed produksjonsstarten på modellens 6. generasjon. For første gang i Mustangs 50-årige historie vil bilen være en global bil som blir tilgjengelig i over 120 land, deriblant Norge.

- Mustang er og vil fortsatt være et ikon i bilverdenen, sier Steve Kimbel, adm. dir. for den norske Ford-importøren. - Å gi Mustang en global tilgjengelighet sikrer kunder rundt om i verden muligheten for en førstehånds bilopplevelse ulik noen annen.

I april feiret Ford 50-årsdagen til den originale Mustang-modellen. Som en markering av dette vil hver enkelt 2015-modell ha et emblem på dashbordet med den galopperende ponni-logoen og teksten  “Mustang – Since 1964.”

Mustangs popularitet går vesentlig ut over de over 9,2 millioner bilene som er solgt gjennom modellens 50 sammenhengende leveår. Den har også hatt tusenvis av opptredener i film, TV, musikkvideoer med mer. Mustang er også den mest populære bilen på Facebook med nærmere 8 millioner "likes".

En forbedret opplevelse men fortsatt ekte Mustang

Mustangs utseende, hvordan den kjører og høres er en nøkkel til den grunnleggende opplevelsen som gjør at sjåførene ønsker å komme seg bak rattet og ut på veien. Den klassiske formen til både Mustang fastback og cabriolet får dessuten frem merkets særegne karakter og tar vare på viktige designelementer, som det lange motorpanseret og den korte hekken og skaper dermed et tidsriktig inntrykk.

Den oppgraderte V8-motoren har fått selskap av en 3.7-liters V6-motor og en helt ny 2.3-liters EcoBoost-motor som tilfører nye teknologiske løsninger til Mustang.

Mustang GT fortsetter med nyeste utgave av 5.0-liters V8-motor – nå med oppgradert ventilsett, ny innsugningsmanifold og forbedret topplokk  – som gir 435 HK og 542 Nm dreiemoment.

Mustang 2.3-liters EcoBoost-motor bruker direkte innsprøyting, variable kamakseltider og turbo som leverer de ytelsene en Mustang-sjåfør forventer, med en effekt på 310 HK og 433 Nm dreiemoment.

Og når Mustang møter en sving vil sjåføren oppleve at nykommeren har dynamiske egenskaper og kjørekvalitet av verdensklasse.

Flat Rock-fabrikken

I 2013, ni år etter at Mustang-produksjonen ble flyttet til Flat Rock kunne man feire at fabrikkens Mustang nr. 1 million rullet ned fra samlebåndet.

I tillegg til Mustang bygger også Flat Rock-fabrikken Ford Fusion. Anlegget har ca. 3.000 ansatte som arbeider to skift med maksimal kapasitet.

Flat Rock-anlegget har produsert biler siden 1987, da det åpnet som Mazda-fabrikk og bygde Mazda MX-6. Ford kjøpte en 50-prosents andel i fabrikken i 1992 og fikk navnet Auto Alliance International. Siden 1987 er det også bygget Mazda 626, Mazda 6, Mercury Cougar og Ford Probe her.

# # #
Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Pressekontakt

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no