Gå videre til innhold
Ford Mustang feirer 50-årsdagen i Empire State Building og samler entusiaster fra hele verden.

Pressemelding -

Ford Mustang feirer 50-årsdagen i Empire State Building og samler entusiaster fra hele verden.

16. og 17. april møtes to av verdens mest kjente ikoner når nye Ford Mustang blir vist på toppen av Empire State Building i New York som markering av modellens 50-årsdag.

Det samme skjedde for 50 år siden, da Mustang ble vist for første gang, på Verdensutstillingen i New York i 1964.

Å heise en bil opp 86 etasjer over sterkt trafikkerte Manhatten er ingen enkel sak. Ingen kran når opp til 86. etasje og spiret over den nokså smale utsiktsplattformen gjør det umulig å benytte helikopter. Dermed er heis den eneste løsningen.

Da Empire State Building åpnet i 1931 som verdens høyeste bygning – noe den var i nesten 40 år – var det ingen som så for seg at man skulle frakte en bil opp til utsiktsplattformen i en av de originale heisene. I 1964 ble en prototype av Mustang Convertible delt i fire deler for å passe inn i heisen.

Det samme skjer denne gangen.

Den nye Mustang-modellen er imidlertid nesten 18 cm lenger og 10 cm bredere enn forgjengeren, noe som har gjort jobben med å få den opp enda mer utfordrende. Og når alt er på plass i 86. etasje har teknikerne mindre enn 6 timer på å sette delene sammen. 

Besøkende til Empire State Buildings utsiktsplattform kan se den nye Mustang convertible i 54 timer, fra 16. april kl. 08.00 til 17. april kl. 02.00.

16. april vil også Mustang-entusiaster fra 16 land - hvorav minst 300 fra Norge - samles i USA for å feire den ikoniske modellens 50-årsdag. Den offisielle markeringen vil være så stor at Ford og Mustang Club of America (MCA) vil gjennomføre to feiringer samtidig, men på to forskjellige steder fra 16. til 20. april. Arrangementene er for øvrig åpne for alle. Det vil også bli organisert “Pony Drives” slik at Mustang-eiere kan kjøre i grupper til de to "fødsdelsdagsselskapene".

De to stedene er Charlotte Motor Speedway i North Carolina og Las Vegas Motor Speedway i Las Vegas. Europa vil bli representert med deltagere fra Belgia, Danmark, Frankrike, Holland, Italia, Norge, Sverige, Sveits, Storbritannia og Tyskland. Noen av disse vil sende sine biler over til USA slik at de kan kjøre til «sitt» fødselsdagsselskap.

Informasjoner om arrangementene vil kontinuerlig bli oppdatert på http://www.mustang50thbirthdaycelebration.com/

og Mustang Club of America (MCAs) nettsted http://www.mustang.org/.

Samme dag som Mustang fyller 50 år, feirer Norsk Mustang Club, som er en av Europas største Mustang-klubber, sitt 20 års jubileum. Jubileet vil bli markert med diverse arrangementer i flere store byer i Norge den 17. april..

Nye Ford Mustang kommer i salg i Europa i 2015. Den dagen modellen kom i salg i USA for første gang solgte forhandlerne 22.000 biler. Over 418.000 biler ble solgt det første året og 1 million biler på mindre enn to år. Ved markeringen av 50-årsjubiléet er over 9 millioner enheter solgt.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no