Gå videre til innhold
Ford viser ny Focus sammen med ny Mustang, Edge Concept og soldrevet C-MAX på Genève-utstillingen.

Pressemelding -

Ford viser ny Focus sammen med ny Mustang, Edge Concept og soldrevet C-MAX på Genève-utstillingen.

For mer pressestoff, bilder og videoer fra Geneve se www.fordmedia.eu (under Motorshow)

Ford viser ny Focus sammen med ny Mustang, Edge Concept og soldrevet C-MAX på Genève-utstillingen.

Ford vil vise en rekke nye modeller på den internasjonale bilutstillingen i Genève - som vil demonstrere de fremskritt som er oppnådd gjennom selskapets produktstyrte endringsprosess. Genève-utstillingen åpner for publikum kommende torsdag.

Nye Ford Focus kommer i salg i 2. halvår 2014; Ford Mustang kommer til Europa i 2015 og Ford Edge Concept gir en sterk indikasjon på teknologi, design og kvalitetsutførelse som vil prege selskapets nye store SUV for Europa. Dette er blant de mer enn 25 nye modellene Ford skal lansere i løpet av kommende fem år.

Ford vil også bruke Geneve-utstillingen til å vise C-MAX Solar Energi Concept og SYNC 2-teknologi - der sjåføren kan styre en rekke av bilens teknologier med naturlige stemmekommandoer og en 8-tommers høyoppløselig berøringsskjerm.

- I september 2012 lovet vi å endre vår virksomhet i Europa gjennom vår One Ford-strategi, sier Stephen Odell, styreformann for Ford Europa. – Det vi forpliktet oss til var å akselerere produktutviklingen og tilby våre kunder flere nye modeller og teknologier – fremfor å sitte og vente på at krisen skulle gå over.

Vi lovet å lansere minst 25 nye modeller i løpet av fem år. Hittil har vi lansert 11 – og det vil komme minst 10 til bare i 2014.

Ny Focus med dristigere design  

Ny Ford Focus - med sitt dristigere, og sportigere eksteriør og nytt interiør - er den første Ford-modellen som tilbyr en ny hands-free parkeringsteknologi som hjelper sjåføren å rygge inn på plasser ved siden av andre biler, som for eksempel i parkeringshus. Cross Traffic Alert er en annen ny teknologi, som varsler sjåfører som rygger ut av en parkeringsplass om kjøretøy som snart vil krysse veibanen bak dem. Dertil kommer Park-Out Assist, som hjelper til ved kjøring ut av en parkeringsluke.

Nye Focus markerer også Europa-debut både for SYNC 2, Fords avanserte kommunikasjonssystem, og 1.5‑liters EcoBoost bensinmotor, nye TDCi dieselmotorer og en 1.0-liters EcoBoost-modell med 99 g/km CO2-utslipp.*

Nye Focus vil også bli den første Ford-modellen i Europa som tilbyr en forbedret versjon av Active City Stop. Det nye er blant annet at systemet nå hindrer sammenstøt i hastigheter opp til 50 km/t; og Pre-Collision-assistanse, som virker på samme måte som Active City Stop, men med en langt større rekkevidde for å oppdage andre kjøretøy.

Fords MyKey-teknologi vil også være tilgjengelig på Focus for første gang.

Umiskjennelig Mustang

Nye Ford Mustang vil for første gang på nesten 50 år også være tilgjengelig i Europa, med ytelser i verdensklasse samtidig som den viderefører Mustang-arven og posisjonen som globalt ikon.

På utstyrslisten finnes en 2.3-liters EcoBoostmotor og en 5.0-liters V8-motor, avanserte bekvemmelighets- og førerassistanseteknologier, inklusive SYNC 2 og valgbar kjøremodus som påvirker styring, motorreaksjon, giring og innstillingen av den elektroniske stabilitetskontrollen.

Mustang fastback og kabriolet vil være tilgjengelig i Europa, begge med design som tar godt vare på elementene fra klassiske Mustang, slik den gjenkjennes av entusiaster over hele verden.

Atletisk design definerer Ford Edge Concept

Ford Edge Concept gir en sterk indikasjon på teknologi, design og det kvalitetsnivået som vil prege selskapets nye store SUV for Europa.

Avanserte, automatiserte kjøreteknologier, inklusive fjernkontrollert parkering som kan betjenes både i og utenfor bilen og systemer for å unngå sammenstøt med hindringer er for tiden under utvikling av Ford.

Skulpturert eksteriørlinjer kommuniserer atletiske kapasiteter mens interiøret preges av høykvalitetsmaterialer, og viser klart at Fords første store SUV for Europa vil overgå forventningene kundene i denne klassen har.

C-MAX Solar Energi Concept

Fords C-MAX Solar Energi Concept er den første av sitt slag, med energi hentet fra solceller i taket, med en konsentrator som virker som et forstørrelsesglass, og leverer samme ytelser som den konvensjonelle C-MAX Energi plug-in hybrid i løpet av en dag i solen.

Ford regner med at 75 % av alle turene til en gjennomsnittlig sjåfør kan drives av solenergi, og at C-MAX Solar Energi Concept kan redusere det årlige  utslippet av veksthusgass for en typisk eier med fire tonn.

Solcellebilen kan ifølge Fords beregninger spare ca. 10.000 kroner pr år i drivstoffkostnader for en gjennomsnittlig Europeisk bileier .***

SYNC 2 med berøringsskjerm

Fords SYNC 2-teknologien muliggjør stemmestyrt  navigasjon, klimakontroll, telefon, og underholdning med bruk av naturlige stemmekommandoer og en 8-tommers høyoppløselig berøringsskjerm for første gang i Europa.

- Vi er allerede et annerledes selskap i Europa enn vi var for 18 måneder siden, sier Odell. - Og om 18 måneder fra i dag vil vi vårt produktsortiment være dramatisk endret. Resultatet vil være et enda mer levende og spennende Ford i Europa.

# # #

* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og (EC) 692/2008. Drivstofforbruk og CO2-utslipp gjelder en kjøretøyvariant og ikke en enkelt bil. Testprosedyren som er brukt muliggjør også sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter.

I tillegg til en bils drivstoffeffektivitet vil både kjøremåte og andre ikke-tekniske faktorer spille en rolle når det gjelder å avgjøre en bils drivstofforbruk og CO2-utslipp. CO2 er den viktigste drivhusgassen som er ansvarlig for global oppvarming.

Resultatet vil kunne skille seg fra forbrukstall, fra andre deler av verden som følge av forskjellig kjøresykluser og forskrifter for måling.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ny Mustang, ny Edge Concept og ny Ka Concept: Ford viser fremtiden i Barcelona

Ny Mustang, ny Edge Concept og ny Ka Concept: Ford viser fremtiden i Barcelona

Ford foretok i dag den globale avdukingen av et bilikon som for første gang blir tilgjengelig i Europa – nye Ford Mustang. Samtidig ble det vist to kjøretøy som gir et glimt av fremtiden både for store og små Ford-kjøretøy – Edge Concept og Ka Concept. Alle de tre kjøretøyene ble vist frem til et publikum på 2.500 media representanter, forhandlere og ansatte på et stort arrangement i Spania.

Nå lanseres prisene på Nye Ford Focus – enda mer bil for pengene.

Nå lanseres prisene på Nye Ford Focus – enda mer bil for pengene.

Prisene for nye Ford Focus vil starte fra kr 235.000 – noe som er kr 6000,- lavere enn dagens Focus. På nye Focus lanseres også nå en ny toppmodell, Titanium X. Titanium X ligger kr 15.000,- over i pris sammenlignet med dagens toppmodell Titanium. Til gjengjeld er 17" aluminiumsfelger, adaptive Bi-Xenonlys, LED- lys og delskinn med 6-veis elektrisk justering av førersetet standard på Titanium X.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no