Gå videre til innhold
Ny Ford Focus: Avansert teknologi og forbedret drivstoffeffektivitet for verdens mest solgte bilmodell

Pressemelding -

Ny Ford Focus: Avansert teknologi og forbedret drivstoffeffektivitet for verdens mest solgte bilmodell

Mer pressemateriell. bilder, videoer etc. se: http://newfocus.fordpresskits.com/enhanced.htm

Nye Ford Focus hever listen for verdens mest solgte bilmodell med et dristigere og mer følelsesladet eksteriørdesign. Interiøret er stort sett helt nytt, med renere linjer, intuitive løsninger og bedre kvalitetspreg over materialvalg og finish. I tillegg er drivstofføkonomien vesentlig forbedret.

Nye Focus vises for første gang i dag på årets Mobile World Congress i Barcelona og dernest på årets internasjonale bilutstilling i Geneve. Modellen, som kommer i salg i annen halvdel av 2014, vil være den første Europeiske Ford-modellen som tilbyr det avanserte stemmekontroll kommunikasjonssystemet SYNC 2. I tillegg kommer nye Focus med en rekke nye teknologier og nye motorer som ny 1.5-liters EcoBoost bensinmotor og nye TDCi dieselmotorer.

- Vi var ikke tilfreds med bare å være nr. 1 - vi ønsker å ta markedet med storm med en oppsiktsvekkende ny versjon av Focus, sier Stephen Odell, adm. direktør for Ford Europa. - Nye Focus kombinerer moderne design, høy kvalitet, avansert teknologi og ledende drivstoffeffektivitet med kjøreglede som er en del av Focus DNA’et.

Den første Focus-generasjonen kom i 1998 og siden da er det solgt over 12 millioner, hvorav 6,9 millioner i Europa. Ford beregner at Focus-salget i 2013 nådde 1,1 million, og i forrige måned ble det bekreftet at dagens Focus-modell er verdens mestselgende bilmodell basert på Fords analyse av Polks registreringsdata i fjorårets ni første måneder.

Sofistikert design

Ford har laget en mer sofistikert og avansert Focus med et design som gjenspeiler det globale One Ford-formspråket, som også er brukt på nye Mondeo og Fiesta.

- Målsettingen var å gi bilen et mer dramatisk uttrykk, sier Martin Smith, designsjef i Ford Europa. - Nye Focus fremstår enda mer sporty, med et mer raffinert designspråk og skaper klare forventninger om kjøreopplevelse i en klasse for seg, forventninger som helt klart vil bli innfridd.

Ved fornyelsen av interiøret på nye Focus lyttet Ford til tilbakemeldinger fra forbrukerne, og ga bilen en mer intuitiv layout, færre brytere, renere linjer og høyere kvalitetspreg.

SYNC 2 med berøringsskjerm

Nye Focus vil være det første kjøretøyet i Europa som kan leveres med SYNC 2. Fords avanserte kommunikasjonssystem har en 8-tommers høyoppløselig berøringsskjerm og avansert stemmestyring for enklere tilgang til audio, navigasjon, klimakontroll og kompatible mobiltelefoner.

SYNC 2 sitt navigasjonssystem tilbyr også for første gang i Europa en delt skjerm med detaljerte visninger i gatekryss, oppleste gatenavn, visning av motorveikryss i 3D, visning av landemerker og tilgang til Michelins guide-bøker.

Avanserte kjøreteknologier

Listen for Focus sitt vel dokumenterte kjøreglede-DNA er flyttet flere hakk oppover med forbedrede kjøreegenskaper og styring. Ford-motorene gir også en sterkere følelse av kontakt med veien gjennom forhjulsoppheng med økt stivhet, endret hjulopphengsgeometri, støtdempernes returbevegelser og et nytt elektronisk stabilitetsprogram. Den elektriske servostyringen er også modifisert for å gi sjåføren en enda tettere kontakt med veien.

Nye Focus er også den første Ford-modellen som kan leveres med en ny hands-free parkeringsteknologi som hjelper sjåføren å rygge inn på parkeringsplasser ved siden av andre biler, som for eksempel i et parkeringshus.

Dagens Focus lanserte aktiv lukeparkering, der sjåføren ved å trykke inn en knapp fikk bilen til å identifisere en passende parkeringsplass og deretter styre den automatisk på plass mens sjåføren bare betjente bremsing og giring. Med to nye sensorer bak på bilen vil nye Focus kunne rygge rett inn på en parkeringsplass.

De ekstra sensorene gir også sjåføren for første gang i Europa hjelp til å manøvrere ut av parkeringsplassen.

  • Varsling av Kryssende Trafikk varsler også sjåføren som rygger ut av en parkeringsplass om biler som snart vil krysse bak dem. Ved hjelp av radar overvåkes et område på opptil 40 meter.

Ford har også forbedret det populære Active City Stop-systemet, som forhåndsklargjør bremsene og – hvis sjåføren ikke reagerer - reduserer motorens dreiemoment og aktiverer automatisk bremsene for å redusere virkningen av et sammenstøt. Det vil nå fungere i hastigheter opp til 50 km/t, mot 30 km/t på dagens Focus.

Ford lanserer også i Europa et automatisk nødbremssystem. Dette virker på samme måte som Active City Stop - men med et større overvåkingsområde for å gi sjåføren hjelp i høyere hastigheter, for eksempel på motorvei.

Dagens Adaptiv Cruise-kontroll er også forbedret gjennom lanseringen av det nye systemet for Avstandsvarsling, der sjåføren kan velge hvilken maksimal avstand vedkommende ønsker å holde til bilen foran seg.

Nye Focus vil også for første gang være utstyrt med Fords MyKey-teknologi. MyKey gjør det mulig for eieren å programmere en nøkkel – vanligvis for en yngre sjåfør – som begrenser toppfarten, maks. volum på musikkanlegget og kan deaktiveres i sin helhet dersom sjåføren eller passasjerene lar være å feste bilbeltet. Systemet kan også hindre sjåføren fra å deaktivere sikkerhetsteknologier som elektronisk stabilitetskontroll og Active City Stop.

Lyser opp veien

Det forbedrede systemet for adaptive frontlys justerer lysstrålen fra de nye Bi-Xenon HID-frontlysene slik at de stemmer best mulig med omgivelsene på veien. Systemet vurderer både kjøretøyets omgivelseslys og ting som måtte finnes lengre fremme på veien og justerer deretter lysstrålens vinkel og intensitet til en av syv innstillinger avhengig av kjøretøyets hastighet, rattvinkel og avstanden til en eventuell hindring på veien.

I høye hastigheter, som på motorvei, vil frontlysene være hevet slik at de gir en rett og langtrekkende lysstråle. I bygater, hvor hastigheten er lavere og gatebelysningen kraftigere vil lysstrålen spres nedover slik at den gir en bedre belysning av veien rett foran bilen. Ved svinging i lave hastigheter vil også siden av veien bli belyst slik at eventuelle syklister og fotgjengere blir mer synlige. Systemet vil også være til hjelp for sjåfører som svinger i større hastigheter ved å rette lyset lenger inn i svingen.

Drivstoffeffektive nye motorer

Nye Focus tilbyr betydelig forbedret drivstoffeffektivitet på mange versjoner sammenlignet med dagens modell takket være nye drivlinjealternativer. Den mest forbedrede dieselmotoren vil gi 19% mindre drivstofforbruk, mens den mest forbedrede bensinmotoren vil gi 17% mindre forbruk.

Nye Focus vil være det første kjøretøyet i Europa med den drivstoffeffektive nye 1.5-liters EcoBoost bensinmotoren (150 HK og 180 HK) og ny 1.5-liters TDCi dieselmotor (95 HK og 120 HK). Fra dagens modeller vil det bli videreført 1.0-liters EcoBoost bensinmotor (100 HK og 125 HK) som en tredjedel av Focus-kundene valgte, og som ble kåret til årets internasjonale motor i både 2012 og 2013. Det vil også være en ny versjon av 1.0-liters EcoBoost-motoren med  bare 99 g/km CO2..

1.5-liters dieselmotor med 120 HK og PowerShift automatgir lanseres neste år og vil gi 19% forbedret drivstofforbruk sammenlignet med dagens Focus-modell med tilsvarende motoreffekt. Ny Focus utstyrt med automatgir og 1.0-liters EcoBoostmotor lanseres også neste år med 17% forbedret drivstofforbruk i forhold til den motoren den vil erstatte. En 150 HK 2.0-liters TDCi dieselmotor vil gi 14% forbedring med en manuell girkasse 13% med automatgir.

Nye Focus vil også for første gang være tilgjengelig med hendler på rattet som gjør det mulig å gire uten på slippe rattet - og vil kunne leveres på bestilling til bensin- og dieseldrevne biler med automatgir.

For å innfri økende etterspørselen etter Focus, som nå selges i over 140 land, vil Ford nå bygge bilen ved åtte fabrikker i fire verdensdeler. Fabrikkene i Tyskland, USA., Russland, Kina, Thailand, Vietnam, Taiwan og Argentina har en samlet produksjonskapasitet på over 1,5 millioner Focus årlig, med en hastighet på mer enn to kjøretøy pr. minutt. I Europa bygger Ford en ny Focus hvert 90. sekund.

Video som kan benyttes til artikkelen; http://m.youtube.com/watch?v=9GDBODnmgp4 og

http://www.youtube.com/watch?v=pZ4FS9WBI7M&feature=youtu.be

 

 # # #

* Ford Focus er verdens mest solgte bilmodell i henhold til Fords analyse av nyeste Polk globale registreringsdata for kjøretøy fram til utgangen av 3. kvartal 2013.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no