Gå videre til innhold
Dagens Focus-generasjon har passert 1 million biler

Pressemelding -

Dagens Focus-generasjon har passert 1 million biler

Ford har nå produsert  bil nr. 1 million av inneværende europeiske Focus-generasjon, mellomklassebilen som er verdens mest kjøpte bilmodell.

Millionbilen er en kombikupé med 1.0-liters EcoBoost-motor produsert i Tyskland. Den europeiske Focus-modellen bygges også ved den russiske Ford-fabrikken ved St. Petersburg.

- Focus er en familiebil som gir betydelig kjøreglede og bruksegenskaper som dekker behovene til et enormt bredt spekter av kunder, fastslår Barb Samardzich, operativ leder for Ford of Europe. - I fjor lanserte vi nullutslippsbilen Focus Electric, som fullfører et komplett bilprogram som går helt opp til Focus ST med sin 250-hesters motor.

Dagens Focus-generasjon ble lansert i Europa i 2010, og er verdens mest solgte bilmodell i henhold til Fords analyse av de nyeste globale registreringstallene fra Polk.

Ford planlegger å lansere en ny versjon av 1.0-liters EcoBoost--motoren, årets internasjonale motor både i 2012 og 2013, som vil bli den førster bensindrevne motoren i Europa med et CO2 –utslipp på under 100 g/km.*

Focus er blant annet tilgjengelig med aktiv parkeringsassistanse, som bruker ultrasoniske sensorer til å identifisere en passende parkeringsplass for deretter å styre bilen automatisk på plass og Active City Stop, som overvåker veien framover 50 ganger pr. sekund for å bidra til å hindre sammenstøt i hastigheter opp til 15 km/t og reduserer virkningen av sammenstøt i hastigheter opp til 30 km/t.

Hvis bilen er involvert i en ulykke som utløser en kollisjonspute vil Ford SYNC med nødhjelpassistanse automatisk varsle den lokale redningstjenesten med blant annet bilens nøyaktige posisjon. - Focus-kundene forteller oss at de setter stor pris på både Fords smarte teknologier og sikkerheten, sportsligheten, elegansen og komforten, fastslår Samardzich.

Ford lanserte Focus i 1998. Siden den gang er det solgt nesten  6,9 millioner biler i Europa og 12 millioner på verdensbasis.

# # #

* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til nyeste versjon av EU-direktiv 715/2007.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no