Gå videre til innhold
Ford Focus er verdens mest solgte bilmodell.

Pressemelding -

Ford Focus er verdens mest solgte bilmodell.

Ford Focus er verdens mest solgte bilmodell, og har solgt flere biler enn noen annen bilmodell i løpet av årets syv første måneder.

Fra januar til juli ble det solgt over 500.000 Focus-modeller, hvorav 153.400 i Europa. Dermed fortsetter suksesshistorien fra 2011, da det ble solgt hele 860.000 Ford Focus.

Ford solgte 522,821 Focus i de syv første månedene av 2012, som plasserte Ford Focus foran Toyota Corolla og Volkswagen Golf i samme periode.

En annen kuriositet hva Focus angår er at produksjonen av bil nummer 350 millioner i Fords historie - produsert på Ford-fabrikken i Rayong i Thailand – nettopp var en Focus .

- Forsøk å forestill deg hvor mange biler dette er, sier John Fleming, global sjef for Fords produksjon. - Det tilsvarer å bygge en bil hvert 10. sekund i 109 år, og hvis de parkeres etter hverandre vil de nå fra jorden til månen og tilbake - to ganger.

Ford Focus dukket første gang opp i Europa i 1998, og ble i 1999 utropt til Årets Bil i Europa. Dagens modell, som er tredje generasjon Forcus og lansert i 2011, har bidratt til å gjøre mer avansert teknologi økonomisk tilgjengelig også i klassen for kompakte familiebiler.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no