Gå videre til innhold
Ford Focus med elektrisk innfellbart tilhengerfeste

Pressemelding -

Ford Focus med elektrisk innfellbart tilhengerfeste

Tilkobling av tilhenger, campingvogn eller sykkesltativ montert på et tilhengerfeste har for en Ford Focus-eier betydd å velge et fast eller manuelt avtagbart tilhengerfeste.

Nå ser vi at stadig flere velger elektrisk innfellbart tilhengerfeste da dette har samme pris som avtagbart tilhengerfeste og er et mye mer praktisk alternativ, sier markedsdirektør hos Ford Motor Norge Geir Haugaard.

For første gang i denne klassen tilbys et elektrisk drevet tilhengerfeste som automatisk fører tilhengerfestet under den bakre støtfangeren på Focus når det ikke er i bruk. Dermed har man alltid et tilhengerfeste lett tilgjengelig, selv om dette ikke er synlig på bilen og er til hinder ved parkering på trange parkeringsplasser.

- Mange Focus-kunder setter pris på funksjonaliteten og fleksibiliteten som et tilhengerfeste gir, sier Geir Haugaard, men de ønsker også å beholde Focus-linjene ubrutt når tilhengerfestet ikke er i bruk.

Focus er den første bilen i sin klasse som tilbyr denne teknologien og ikke lang tid etter at utstyret kom på markedet har salget gått forbi salget av avtagbart tilhengerfeste.

Fords elektriske innfellbare tilhengerfeste løses ut med en knapp i bagasjerommet. Det kan ikke løses ut utilsiktet og kan bare betjenes når tenningen er slått av og bagasjerommet er åpent.

Kunder som velger elektrisk innfellbart tilhengerfeste til sin nye Focus vil få bakkestartassistanse og tilhengerstabilisator uten tillegg i prisen.

Bakkestartassistanse sørger for at bilen ikke ruller bakover ved bakkestart ved at bremsetrykket holdes i inntil tre sekunder slik at sjåføren kan slippe bremsepedalen uten å trille bakover.

Tilhengerstabilisator bruker bilens elektroniske stabilitetsprogram (ESP) til å identifisere at tilhengeren svaier, og reduserer bilens hastighet for å gjenvinne kontrollen over tilhengeren.

Fords elektriske innfellbare tilhengerfeste kan også ettermonteres hos en Ford-forhandler.

Grunnet stor etterspørsel etter elektrisk innfellbart tilhengerfeste planlegger vi nå å utvide tilbudet også til modeller som Mondeo, S-MAX og Galaxy avslutter markedsdirektør Geir Haugaard.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford med detaljer om en rekke produktlanseringer ved et spesielt "Go Further"-arrangement i Amsterdam 6. september.

Ford med detaljer om en rekke produktlanseringer ved et spesielt "Go Further"-arrangement i Amsterdam 6. september.

Ford Motor Company vil avsløre detaljene for en større og akselerende produktutvikling for Europa på et spesielt “Go Further”-arrangement i Amsterdam 6. september. Vertskap for det direktesendte arrangementet fra den nye Ziggo Dome-arenaen er Fords administrerende direktør Alan Mulally, Ford of Europes styreformann Stephen Odell og andre sentrale Ford-ledere.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no