Gå videre til innhold
Ford bryter 100-gramsgrensen for C02-utslipp i bensindrevet familiebil

Pressemelding -

Ford bryter 100-gramsgrensen for C02-utslipp i bensindrevet familiebil

Mer informasjon om Fords 1.0-liters EcoBoost-motor se;  http://ecoboost.fordmedia.eu/                  Se også video: http://www.youtube.com/watch?v=Rd6mUcqV8oY

************************ 

Ford lanserer nå en Focus med 1,0-liters EcoBoost-motor som blir den første bensindrevne familiebilen i Europa med CO2-utslipp på under 100 gram CO2.

Focus 1.0-liters EcoBoost oppnår klasseledende drivstofforbruk på 0,43 l/mil med en spesialkalibrert 100-hesters versjon av Fords prisvinnende motor og Ford ECOnetic Technology som bidrar til selskapets mest drivstoffeffektive bensindrevne personbil noensinne. Bilen kommer i salg tidlig i 2014.

- Selv for bare et par år siden ville ikke folk trodd det var mulig at en mellomstor, bensindreven familiebil skulle bryte 100-gramsgrensen for CO2-utslipp, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. – På den annen side har 1.hj0-liters EcoBoost-motoren etablert som vane å overgå med god margin det man forventer at en bensinmotor skal kunne levere.

Fords 1,0-liters EcoBoost-motor – kåret til Årets Internasjonale Motor i 2013 og 2012 – sørger for at den nye modellen er sterkere enn den første generasjonen Ford Focus med 1.6-liters motor for 10 år siden, samtidig som den slipper ut 47% mindre CO2.

Den nye modellen vil øke tilbudet av Focus-modeller med 1,0-liters EcoBoost-motorer til tre, inklusive 100 HK-versjonen som slipper ut 109 g/km CO2 og 125 HK-versjonen med utslipp på 114 g/km CO2.*

1.0-liters EcoBoost-motoren er allerede tilgjengelig i Fiesta, B-MAX, C-MAX, 7-seters Grand C-MAX og Focus. I nær fremtid vil den også komme i SUV-modellen EcoSport, varebilene Transit Connect og Transit Courier; Tourneo Connect og Tourneo Courier og noe senere i den helt nye Mondeo-modellen.

Ford lanserer i disse dager nullutslippsbilen Focus Electric og tilbyr i tillegg en dieseldrevet Focus ECOnetic som går på 0.34 l/mil og 88 g/km CO2-utslipp.*

- Med Focus 1.0-liters EcoBoost, Focus Electric og Focus ECOnetic tilbyr Ford sine kunder enestående valgmuligheter når det gjelder drivstoffeffektive familiebiler, fastslår Steve Kimber, som opplyser at prisen for den nye modellen vil bli offentliggjort tidlig neste år.

# # #

*Det oppgitte drivstofforbruket og CO2–utslippet er målt i henhold til de nyeste tekniske kravene og spesifikasjonene til EC 715/2007. Resultatene vil kunne skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige testkjøresykluser og forskrifter.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords svært drivstoffeffektive og spreke 1.0-liters EcoBoost bensinmotor er i dag, for andre år på rad, kåret til «Årets Internasjonal Motor» - og ble samtidig tildelt det høyeste antall poeng i prisens historie. Samtidig bekrefter Ford at de fra midten av august vil doble produksjonen av motoren ved motorfabrikken i Køln, til over 1000 motorer pr. dag for å dekke etterspørselen.

Ford vil tilby tre elektrifiserte kjøretøy i Europa innen utgangen av 2014.

Ford vil tilby tre elektrifiserte kjøretøy i Europa innen utgangen av 2014.

For mer informasjon, bilder, videøer etc: http://powerofchoice.fordmedia.eu/enhanced.htm
                                                    Ford opplyser at de vil tilby tre klart adskilte elektriske kjøretøy innen utgangen av 2014 for å komplettere sitt program av drivstoffeffektive bensin- og dieseldrevne kjøretøy. I slutten av 2014 kommer C-MAX Energi plug-in hybrid og Mondeo Hybrid. Fra

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no